Tavuk yetiştirmek ve üretmek için sağlıklı bir gezegen, tatlı su, verimli toprak ve temiz hava gerekir. Tavuk eti sektörü; sürekli yenilik yoluyla ve hayvan sağlığını titizlikle koruyarak su, tarım arazisi, elektrik, sera gazı ve diğer değerli kaynakların kullanımını önemli ölçüde azaltmayı başardı. Son 50 yıldır dünyada tavuk eti sektörü daha sağlıklı bir gezegen sağlamak için kendini […]
80’li yıllardan bu yana AB başta olmak üzere pek çok batı ülkesinde, çevre ile dost ve hayvan refahına daha çok önem veren kanatlı hayvan üretim sistemleri gelişmiştir ve bunların ürünleri raflarda yerini almıştır.
İstanbul Fuar Merkezinde yapılan VIV Turkey 2023 organizasyonunda Zootekni Federasyonu ve Bilimsel Tavukçuluk Derneği de toplantı ve değerlendirmelerde bulundu.
Sağlıklı beslenmede yumurtanın önemi büyük…
PhD öğrencisi Tom Berghof, beyaz yumurta tavuklarından bulunan geniş spektrumlu, doğal antikorların fonksiyonları ile ilgili çalışmalarında
Gıda israfı ve bilinçli gıda tüketimi konularında çocukları ve ailelerini bilinçlendirmeyi hedefleyen “Akıllı Çocuk Sofrası” projesi, Brandverse Awards’ın Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Bölümü kapsamındaki “İsrafla Mücadele ve Geri Dönüşüm” kategorisinde “Bronz” ödül aldı. Toplumsal yatırımlarında ”Sürdürülebilir Gıda” konusuna odaklanan Banvit BRF’in “Akıllı Çocuk Sofrası” projesi, Marketing Türkiye ve BoomSonar tarafından bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Brandverse Awards […]
22 Haziran 2023 |
devam »
Corona salgını ve ülkemizin yaşadığı deprem felaketi nedeni ile ertelenmek zorunda kalan Bilimsel Tavukçuluk Derneği Uluslararası Kongresi’nin 8-11 Mayıs 2024 tarihinde yapılması planlanıyor. Bilimsel Tavukçuluk Derneği ve Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nün ortaklaşa gerçekleştireceği kongre için yeni duyurular önümüzdeki zamanlarda yapılacak.
13 Haziran 2023 |
devam »