YAZARLAR

Türkiye’de Kırsal Kalkınma 13: Kırsal Turizm

Zir. Yük. Müh. Osman İnan osmaninan1985@gmail.com Bu haftaki yazıda kırsalın kalkınmasında önemli bir yeri olan kırsal turizm konusuyla ilgili kısa bilgiler vereceğim. Kırsal kalkınma; Ülkelerin güçlü bir ekonomiye sahip olmalarının ve gelişmelerinin en temel unsurlarından birisidir. Kırsal kalkınmada en önemli faaliyet alanlarının bileşkesini ise kırsal turizm yer almaktadır. Tabiat zenginliklerinin, tarihi hatıraların, yöresel değerlerin vs. […]

Antibiyotik büyütme faktörüne (ABF) alternatif bakır kil değişimi*

Antibiyotik büyütme faktörüne (ABF) alternatif bakır kil değişimi* Dr. Kaya DemirözüKanatlı Sağlığı ve Hastalıkları UzmanıDrk.demirozu@yahoo.com.tr Dünyada antibiyotik direncindeki çarpıcı artış, birçok ülkede büyüme faktörleri olarak kullanımlarının yasaklanmasına, etkin ve uygun maliyetli alternatifler için daha yüksek gereksinime yol açmıştır. Bu bağlamda, alternatif olarak özel bir bakır kil değişimi (BKD) geliştirilmiştir. Antibiyotikler küratif etkiler için Minimum İnhibitör […]

Türkiye’de Kırsal Kalkınma 12: Kooperatifçilik Çalışmaları

Kooperatifçilik tanımıyla başlayacak olursak, kelime (Co-operation) birlik anlamında Co ve çalışma anlamında operation sözcüklerinin birleşmesinden, latince’de işbirliği anlamına gelen Cooperatio sözcüğünden türetilmiştir.

Bitki Bazlı Et Pazarı 2030’larda 85 Milyar Dolar

Bir İsviçre yatırım firması UBS 2018 deki 4,6 milyar dolarlık bitki bazlı protein ve et pazarının 2030 yılına gelindiğinde 85 milyar dolara ulaşacağını tahmin etmektedir.

Kaya Demirözü: Tavuk Kolerası

Tavuk kolerası (TK) hem evcil hem yabani kanatlıların; çok bulaşıcı ve öldürücü, hemorajik septisemik tabiatlı salgın hastalığıdır. 18. Yüzyılın son yarısında Avrupa ciddi epidemiler neden olmuştur.

Türkiye’de Kırsal Kalkınma 11: Kırsal Göç

Kırsal göç, bireylerin veya toplulukların kırsal yerleşim birimlerinden ekonomik, toplumsal, siyasi nedenlerle kentlere gitmesi olarak tanımlanabilmektedir.

Organik Gıda Pazarı 100 milyar dolara yaklaştı

Dünya gıda sıkıntılarını sonlandıran 1960’ların yeşil devrimi, 1980lerde organik tarım pazarının yeşermesine fırsat yaratmıştır. Ortaya çıkışı, hiç kimse tarafından reddedilemeyecek bir mantığa dayanmaktadır.