YAZARLAR

Çiftçiye Daha Çok Nasıl Destek Olabiliriz?

Çiftçiye Daha Çok Nasıl Destek Olabiliriz? Prof. Dr. Nazımi AÇIKGÖZ Tarımsal üretimde ana öge ekilip biçilecek tarla-bahçe-arazidir.  Ülkemizde ekilmekte olan arazi varlığına bir göz attığımızda, 2000 yılındaki 18,1 milyon hektar arazinin 2020 yılına gelindiğinde 15,3 milyon hektara gerilemesi (Grafik), yani son 20 yılda ekim alanlarımızda %15’lik bir azalması düşündürücüdür. Bu olgunun ana nedeni çiftçi sayısındaki […]

Avrupa Birliği Tavukçuluğuna Ait Bazı Rakamsal Bilgiler

Prof. Dr. Tülin AKSOYAkdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, ANTALYA 80’li yıllardan bu yana AB başta olmak üzere pek çok batı ülkesinde, çevre ile dost ve hayvan refahına daha çok önem veren kanatlı hayvan üretim sistemleri gelişmiştir ve bunların ürünleri raflarda yerini almıştır. “Alternatif sistemler” de denilen bu uygulamalarda hayvan başına daha çok alan ayrılır, […]

Endotoksinler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Endotoksinler Hakkında Bilinmesi Gerekenler(*) Dr. Kaya DEMİRÖZÜKanatlı Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Bakteriyel endotoksinler, kanatlı hayvanların bağışıklık sistemini ve bağırsak sağlığını tehdit ederek sağlığı refahı ve performansı olumsuz etkiler.  Etkin endotoksin yönetimi, kümes hayvanı üreticileri için çok önemli bir konudur. Hayvanlarının sağlığını ve üretkenliğini korumalarına olanak tanır. Kümes hayvanları için endotoksin yönetimi hayvanlarının bağışıklık sistemi ve […]

Altlık kontrol etmede yeni yaklaşım

Altlık kontrol etmede yeni yaklaşım(*) Dr. Kaya DEMİRÖZÜKanatlı Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı “Altlık hayvanın ikinci akciğeridir.” Dr. Demirözü İyi altlık kalitesinin korunması, kanatlı sağlığı ve refahı için çok önemlidir, ancak aynı zamanda sürekli bir zorluktur. Yemdeki en son probiyotik teknolojisini kullanan yeni bir altlık yönetimi, optimal kümes koşulları desteklemeye yardımcı olabilir.  Altlık yönetimi, kümes hayvanı […]

Kırsal Turizm Kavramı Üzerine Anılardan Yola Çıkarak Bir Değerlendirme

Bu aralar küçük işletmelerin turizm açısından önemini açıklamaya çalışacağım bir kırsal turizm makalesi üzerinde çalışıyorum. Makalenin gerektirdiği anketleri yetiştirebilmek için araştırma bölgesi olan Ege’deki küçük mahallede yaklaşık 10 gün kadar kalmayı planladım.

01-04 Eylül 2021 Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı

01-04 Eylül 2021 Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı Yük. Zir. Müh. Osman İNAN Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı 1-4 Eylül 2021’de kapılarını ziyaretçilerine açıyor…  2011 yılından beri her yıl DLG Fuarcılık tarafından Tekirdağ Süleymanpaşa Karaevli’de düzenlenen açık alan uygulamalı tarım fuarı Tarım ve Teknoloji Günleri bu sene 80’in üzerinde katılımcı firma ile 1-4 Eylül 2021 […]

Organik Tarım ve Gıda

Organik Tarım ve Gıda Berrak Birgili, MSc Organik tarım, 1910’lu yıllarda başlayan tarımsal bir uyanıştır. 1924 yılında Rudolf Steiner’in  “Biyodinamik tarım” yaklaşımını geliştirmesiyle temel yapısı oluşmaya başlamıştır. 1950’li yılların  başında Yeşil Devrimle tarımda kimyasal gübre ve tarım ilaçları kullanılmaya başlandı. İlk tepki, 1962  yılında Racher Carson’un DDT ilacı ve bütün tarım ilaçlarının kalıcı zehir etkisini […]

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.