Tavuk Bağırsak Sağlığının Korunması
Bağırsak sağlığı beslenme, mikrobiyoloji, immünoloji ve fizyoloji gibi disiplinlerin önemli bir rolü olan girift ve karmaşık bir alandır.
Bağırsak sağlığı beslenme, mikrobiyoloji, immünoloji ve fizyoloji gibi disiplinlerin önemli bir rolü olan girift ve karmaşık bir alandır.
AB başta olmak üzere kanatlı hayvan yetiştiriciliğine ilişkin olarak bazı hassasiyetler dikkate değer ölçüde artmıştır ve artmaya devam etmektedir.
Coccidiodisden korunmanın etkili bir yolu da kuluçkahanede aşılamaktır.
Artan nüfus, hızla ortaya çıkan küresel ısınma gibi gerçekler karşısında bu üretim ortamına sahip çıkılması kaçınılmazdı.
Yumurtacı sürülerin kümes sistemleri son zamanlarda önemli ölçüde değişmektedir.
Bu yazının amacı, otlatmalı tavukçuluk için çok başarılı bir örnek olan Fransız “Label Rouge” et tavukçuluğu hakkında tanıtıcı bilgiler vererek, bu tarz üretim modellerinin ülkemizde de gelişmesi için katkı sağlamaktır.
80’li yıllardan bu yana AB başta olmak üzere pek çok batı ülkesinde, çevre ile dost ve hayvan refahına daha çok önem veren kanatlı hayvan üretim sistemleri gelişmiştir ve bunların ürünleri raflarda yerini almıştır.