Prof. Dr.Tülin Aksoy

Soma Faciası ve Kalabalık Gündem Yüksek Öğretim sistemini Gözardı Etmemeli..!

Prof.Dr. Tülin AKSOY Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, ANTALYA, tulinaks@akdeniz.edu.tr   Soma’da yaşananlar gündemdeki diğer tüm başlıkları anlamsızlaştıracak kadar acı, ANCAK bunları bir daha yaşamamak için yapılacakların önemini/ciddiyetini yüzümüze kuvvetle çarpacak kadar uyarıcı. Bu gibi acıların, toplumun geniş kesimde eleştiri ve özeleştiriye sebep olması beklenen ve sağlıklı bir durumdur.  Devletin çeşitli organlarından, bireylere ve […]

“Bugünlerde medyada tavukçuluğa vurmak prim yapıyor”

Orta ve az gelirli vatandaşların protein kaynağı olan tavuk etinin bazı yayın organlarının olumsuz ve yanlış haberleri nedeniyle tüketiminin gerilediği öne sürüldü. Bu konu ile ilgili  Bloomberg Televizyonunda Hande BERKTAN’ın programına konuk olan Prof. Dr. Tülin Aksoy, “Maalesef bugünlerde medyada tavukçuluğa vurmak prim yapıyor” dedi Ülkemizde’ de her yıl yüzde 10-15 oranında büyüyen tavukçuluk sektörü […]

Parçalanmış arazilerinin kanatlı sektöründe kullanılması

Miras yolu ile parçalanan tarım arazileri ile ilgili ilginç bir yorumda bulunan Antalya Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü öğretim görevlisi  Prof.Dr. Tülin AKSOY şu öneride bulundu:     Tavuk yetiştirme ve ıslahı alanında çalışan bir akademisyenim, konum tarım arazileri ile yakından ilişkili değil. Ancak tarımla ilgilenen herkes gibi bu konu benim de ilgimi çekti. […]

Ticari Hayvancılık Penceresinden,Çin ve Türkiye

      Prof.Dr. Tülin AKSOY Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Kampus, ANTALYA tulinaks@kdeniz.edu.tr     Giriş   Giderek zenginleşen, dolayısıyla hayvansal gıda talebi artan ülkemizde, hayvancılık sektörü hızla gelişmektedir. Toplumun beslenmesi tüm ülkeler için önemlidir, ancak dünya nüfusunun 1/5’ine sahip Çin için konu daha da önemli olsa gerek. Çalışma alanım olan “ticari tavuk […]

Körpe, Ya da kart Tavuktan Başka Seçeneğimiz yok mu,Bilim Bu Konuda Ne Diyor?

Prof.Dr. Tülin AKSOY, Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, ANTALYA tulinaks@kdeniz.edu.tr     GİRİŞ     Tavukçuluk sektörünü ve ürünlerini sorgulayan/karalayan bazı açıklamalar tüketici talebini olumsuz yönde etkilemektedir. Bunu yakın çevremizden, istatistiksel verilerden ve özellikle 2 hafta önce gazetelere verilen ilanlardan anlıyoruz. Günümüzde bilgiye ulaşmak da, yaymak da dolayısıyla enformasyon/dezenformasyon da kolay. Bu karmaşada ve […]

Organik Tavukçuluk Sahtekarlıktan mı İbarettir?

  TÜKETİCİLERİN VE ÜRETİCİLERİN ÖRGÜTLENMESİNİN KONUYLA İLGİSİ VAR MIDIR?   Prof.Dr. Tülin AKSOY Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, ANTALYA tulinaks@akdeniz.edu.tr           Normalde tanesi 20-30 kuruş olan kafes tavuğu yumurtasını gübre ile bulaştırıp 80-90 kuruşa satmak da, 2 TL’lik çıkma tavukları organik tavukmuş gibi 25 TL‘ye pazarlamak da sahtekârlıktır ve ahlaksızlıktır. […]