Prof. Dr.Tülin Aksoy

Özgecan’ın Acısı ve Minibüsle Ulaşım… Prof.Dr. Tülin AKSOY

    Prof.Dr. Tülin AKSOY Antalya   Özgecan’ın acısını yaşarken, bunun muhtemel sebeplerinin her biri için çözüm üretmeyi ciddiye almalıyız. Toplumun, minibüsle taşımacılık gibi çağdışı bir sistemi artık taşıyamayacağını görmeli ve göstermeliyiz. Günümüzdeki iletiştim olanakları acıyı da sevinci de daha ortaklaşa yaşamamıza yol açıyor. İçinde bulunduğumuz dönemin karmaşası pek çok riski arttırsa da, iletişim sayesinde […]

Avrupa’da “Kuş Gribi” Var Gibi Ama..”Paniği Yok”

      Lütfen artık normalleşelim, “Kuş gribi” ile “panik/kriz” gibi kelimelerini bir arada kullanmayalım.   Evet, son 1 ay içinde Almanya, Hollanda ve İngiltere’de Kuş Gribi (Avian Influenza=AI) etmenlerinden H5N8 tespit edildi, büyük ciddiyetle önlemler alınıyor, üreticilerle sıkı işbirliği yapılıyor ve toplum gerekli şeklide/ölçüde bilgilendiriliyor. Hepsi bu kadar! Kriz de yok panik de yok! […]

“Organik ya da konvansiyonel, daha çok yumurta ve tavuk eti tüketmeliyiz”

  8 Temmuz 2014’de BloombergHT’de Hande Berktan’ın programına konuk olan Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tülin Aksoy “daha çok hayvansal gıda tüketmeliyiz,  tüketicimize sunulan konvansiyonel yumurta ve tavuk eti de çok sağlıklı ve kaliteli.  Ancak gelir düzeyi daha yüksek olanlar sürdürülebilirlik, hayvan refahı ve kırsal kalkınmaya katkı vermek üzere organik tavukçuluk ürünlerini tercih etmeli” […]

Soma Faciası ve Kalabalık Gündem Yüksek Öğretim sistemini Gözardı Etmemeli..!

Prof.Dr. Tülin AKSOY Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, ANTALYA, tulinaks@akdeniz.edu.tr   Soma’da yaşananlar gündemdeki diğer tüm başlıkları anlamsızlaştıracak kadar acı, ANCAK bunları bir daha yaşamamak için yapılacakların önemini/ciddiyetini yüzümüze kuvvetle çarpacak kadar uyarıcı. Bu gibi acıların, toplumun geniş kesimde eleştiri ve özeleştiriye sebep olması beklenen ve sağlıklı bir durumdur.  Devletin çeşitli organlarından, bireylere ve […]

“Bugünlerde medyada tavukçuluğa vurmak prim yapıyor”

Orta ve az gelirli vatandaşların protein kaynağı olan tavuk etinin bazı yayın organlarının olumsuz ve yanlış haberleri nedeniyle tüketiminin gerilediği öne sürüldü. Bu konu ile ilgili  Bloomberg Televizyonunda Hande BERKTAN’ın programına konuk olan Prof. Dr. Tülin Aksoy, “Maalesef bugünlerde medyada tavukçuluğa vurmak prim yapıyor” dedi Ülkemizde’ de her yıl yüzde 10-15 oranında büyüyen tavukçuluk sektörü […]

Parçalanmış arazilerinin kanatlı sektöründe kullanılması

Miras yolu ile parçalanan tarım arazileri ile ilgili ilginç bir yorumda bulunan Antalya Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü öğretim görevlisi  Prof.Dr. Tülin AKSOY şu öneride bulundu:     Tavuk yetiştirme ve ıslahı alanında çalışan bir akademisyenim, konum tarım arazileri ile yakından ilişkili değil. Ancak tarımla ilgilenen herkes gibi bu konu benim de ilgimi çekti. […]

Ticari Hayvancılık Penceresinden,Çin ve Türkiye

      Prof.Dr. Tülin AKSOY Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Kampus, ANTALYA tulinaks@kdeniz.edu.tr     Giriş   Giderek zenginleşen, dolayısıyla hayvansal gıda talebi artan ülkemizde, hayvancılık sektörü hızla gelişmektedir. Toplumun beslenmesi tüm ülkeler için önemlidir, ancak dünya nüfusunun 1/5’ine sahip Çin için konu daha da önemli olsa gerek. Çalışma alanım olan “ticari tavuk […]

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.