YUMURTA

4. Yumurta Zirvesi gerçekleştirildi

Yıllık 22 milyar adedi aşan üretimi ile dünya yumurta üretiminde sekizinci, 431 milyon dolara ulaşan ihracatı ile üçüncü sırada yer alan, son günlerde Irak’a ihracat kriziyle boğuşan yumurta sektöründeki son gelişmeler ve sorunlar Antalya’da gerçekleştirilecek zirvede masaya yatırıldı. 7-10 Kasım 2019 tarihleri arasında Antalya’da “Yaşam İçin Protein” teması ile gerçekleştirilen 4. Yumurta Zirvesi sektörün tüm […]

TVHB’den Dünya Yumurta Günü açıklaması

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) bu yıl 11 Ekim’de kutlanan Dünya Yumurta Günü vesilesi ile bir açıklama yayınladı. Yumurtanın, anne sütünden sonra en besleyici gıda olduğunun altını çizen Merkez Konseyi Genel Sekreteri Haluk Aşkaroğlu, yumurtanın ayrıca ülkemizde direkt ve dolaylı yoldan 150 bin kişiye istihdam sağladığını söyledi. TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ11 EKİM DÜNYA YUMURTA GÜNÜ […]

Yumurta, Anne Sütünden Sonra En Zengin Protein Kaynağı

Yaklaşık 6 gram protein içeren bir yumurta, yetişkin bir bireyin günlük protein gereksiniminin yaklaşık %11’ini karşılıyor. Buna rağmen, ülkemizdeki her üç yetişkinden yalnızca biri her gün yumurta tüketiyor. MSD Hayvan Sağlığı, yumurta üreticisi paydaşları ve iş ortakları ile birlikte çalışarak, bir porsiyonda içerdiği 70 kalori ve 6 gram protein ile çok değerli bir besin kaynağı […]

Yumurta üreticilerine 90 gün vadeli ve vade farksız mısır satışı

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), yumurta üreticilerine 90 gün vadeli ve vade farksız mısır satışı yapma kararı aldı ve bu kararı kamu oyu ile paylaştı. Son günlerde ihracatın giderek daralması nedeniyle, mali sıkıntı yaşayan yumurta üreticilerine destek olmak amacıyla harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO),yumurta üreticilerine […]

Uzman Görüşü: Sağlıklı yaşam programında 4 altın kural

Tabiat insanoğlunu yaratırken onun adına yaşam programını da hazırlamıştır. Bu programın sağlıklı işleyebilmesi için öncelikle 4 temel kurala uymak gerekir.

Uzman Görüşü: Beyaz et ve yumurtanın sağlıklı beslenmede rolü

İnsan beslenmesinde gerekli olan tüm amino asitleri yeteri miktarda içeren kanatlı etinden zengin beslenme düzeninde doymamış yağ asitleri oranının daha yüksek, kolesterol seviyesinin düşük olduğu ve buna bağlı olarak da “damar sertliği” riskinin azaldığı saptanmıştır.

TANAP’tan Organik Yumurta Tavukçuluğuna Destek

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) kapsamında, Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV) iş birliği ile yürütülen “Entegre Organik Yumurta Tavukçuluğu Projesi”nin değerlendirme toplantısı yapıldı. Erzurum’un Aşkale ilçesinin 3 köyünde 14 üreticiye yönelik uygulanan projenin değerlendirme toplantısı Polat Erzurum Resort Otel’de TANAP temsilcileri, TKV temsilcileri ve yerel idari yöneticilerin katılımıyla gerçekleşti. Trans Anadolu Doğal Gaz Boru […]