Çin’lilerin “Kokoreç” Sevdası


Global dünyamızda en büyük söz sahibi olmak için kolları sıvayan Çin, Türkiye’den kokoreç ithali için girişimleri başladılar.   Çin’in Ningxia Hui yöresinden ülkemize gelen ithalatçı tüccarlar Adana bölgesinden ayda 35 ton Kokereç almak için görüşmelere başladılar.

Dünya’nın hiçbir mutfağında yer almayan böcek yemek kültürleri ile anılan Çin’liler, refah seviyelerinin artması neticesinde dünya lezzetlerine el atmaya başladılar.Fransız’lardan şarabı,İtalyan mutfağından pizza’yı lezzet külkürlerine kazandıran Çin’liler,Türk kültürünün bir parçası olan kokereç çok sevdiklerini söyleyerek ithalat yapmaya karar verdiler.

SEYYARDAN MUTFAĞA GİREN KOKEREÇ

Yıllardır seyyar arabalarla satılarak halkın beğenisini kazanan kokereç bilidiği gibi artık mutfaklara ve fast food zincirlerinde satışa sunulmaya başladı.Çin ile satış ile ilgili görüşmelere katılan Türk işadamları “Avrupa ülkeleri ile bazı sorunlar yaşadığımızdan.Kokereç ile ilgili Çin teklifine sıcak bakıyoruz “dediler.

TÜRK HALKININ GÖZARDI EDEMEDİĞİ KOKEREÇ

Balkan ülkelerinin bir damak tadı olan kokereç, erkek kuzunun bumbar, ince bağırsak ve iç yağının şişe sarılmasıyla hazırlanıyor. Meşe kömürü ateşinde yeterli pişkinliği gelen kokoreç zırhlanarak kuşbaşı büyüklüğüne getiriliyor. Dökülen kimyon, kekik ve kırmızı pul biber gibi baharatlarla harmanlanan kokoreç daha sonra ekmek arasında servis ediliyor. Yüzde 60 bumbar, yüzde 30 bağırsak ve yüzde 10 iç yağı şeklinde olan kokoreçteki bu ideal karışımı tutturmakta önemli.

Ülkemizde kokereç’in bir şişi ortalama 5 kilo civarında geliyor.Fiyatı ise toptan olarak 80 lira.


Yazan - 23 Ocak 2012. Kategori GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x