Çobanın tenekesi festival oldu


32841_teneke1

 

 

 

 

 

ZONGULDAK’ın Gökçebey İlçesi’nde, yıllar önce bir çobanın bütün tavuğu ahşap çubuğa geçirip etrafında ateş yaktığı tenekenin içinde pişirmesiyle yöresel yemek haline gelen, ‘Tenekede tavuk kebabı’ festivale dönüştü.

 

 

 

Bu yıl oördüncüsü tertiplenecek olan “4.Ulusal Zonguldak Teneke Tavuk Kebabı ve Kültür Festivali” Beypiliç’in sponsorluğunda  yarın başlayacak.

 

6138264

 

Hergün 500 tavuk aynı anda tenekede pişirilerek davetlilere dağıtılacak.

 

 

 HİKAYESİ İSE ŞÖYLE;

 

”  Gökçebey ilçesinde askere gidecek bir çoban boş bir teneke görüyor. Karnı da aç ve ne yapabileceğini düşünüyor. Bir köy tavuğu alıyor. Tavuğu bir çubuğa geçirip toprağa monte ediyor. Üzerini de teneke ile kapatıp ateşi yakarak pişiriyor. Bu gelenek daha sonra ilçede yayılıyor ve bu yemek ortaya çıkıyor. Tadı da çok beğeniliyor.İlçenin geçim kaynağı tavukçuluk olduğu için 4 yıldır bu festivali düzenleniyor.

 

13315286_10154496976534341_5877208379474057757_n

 

 

 

 

 

Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üretici Birliği ile Bülent Ecevit Üniversitesi Gökçebey Mithat- Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu işbirliğinde, Gökçebey Kaymakamlığı ve Gökçebey Belediyesi desteğinde düzenlenen Ulusal Tavuk ve Kültür Festivali’nin renkli geçmesi betleniyor.

 


DİĞER HABERLER
DuPont, 4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi'ne Uydu Ev Sahibi
3 Haziran 2016. 13:15
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x