Dünya Çiftçi Kadınlar Günü, “Aile Çiftçiliği Yılı” teması ile kutlanacak….


unnamed

 

 

 

Halim Utlu

 

Çiftçilikle uğraşan girişimci, önder kadınlarımızı tanıtmak, onların yaptıklarını, ürettiklerini, sorunlarını dile getirmek, hem anne hem üretici olan kırsaldaki kadınlarımızı kamuoyunun gündeminde tutarak, taktir ve taltif etmek amacıyla, ülkemizde 1998 yılından itibaren kutlanmaya başlanan ve  her yıl çeşitli programlarla  kutlanan Dünya Çiftçi Kadınlar Günü, bu yıl da 15 Ekim 2014 tarihinde (Yarın) kutlanıyor..

 

 

BM,15 Ekim’i Dünya Çiftçi Kadınlar Günü ilan etti 

 

 

Dünya Çiftçi Kadınlar Günü fikri, ilk olarak, 1995 yılında Pekin’de düzenlenen IV. Dünya Kadın Konferansında çıktı. Dünya Çiftçi Kadınlar Günü, kadınların tarımsal üretimde, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle, Birleşmiş Milletlerce 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü kabul  edildi ve tüm dünyada kutlanmaya başlandı..

 

 İlk defa 1996’da bazı ülkelerde kutlanan ve Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü

 

(FAO) tarafından Roma’da düzenlenen bir seminerle, uluslararası boyut kazandı.1997’de ise, Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nün küresel bir olay olarak tanıtılması amacıyla, dünya çapında bir kampanya başlatıldı ve ülkemizde de 1998 yılından itibaren kutlanmaya başlandı.

 

Birlikte kutlanacak

DİĞER HABERLER
Kurbanlık Hayvan Alırken ve Keserken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

 

Dünyanın dikkatini çiftçi ailelerine ve küçük ölçekli çiftçiliğe çekerek, sürdürülebilirliğin ve kırsal kalkınmanın etkin bir parçası olmasını sağlamak amacıyla,

2014 yılı Birleşmiş Milletler (BM) tarafından “Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı”  olarak ilan edilmişti.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da aldığı bir kararla,2014 yılı Dünya Çiftçi Kadınlar Günü kutlamalarını, “Aile Çiftçiliği Yılı” teması ile kutlayacak.Hazırlanan programa göre kutlamalar, “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” ili olan, Adana’da gerçekleştirilecek.

 

14 ilin  başarılı kadın çiftçileri, Adana’da  toplanıyor

 

“Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi”nin uygulandığı Diyarbakır, Tunceli, Muş, Kayseri, Gaziantep, Niğde, Iğdır, Adana, Sinop,Muğla, Karaman, Zonguldak, Aydın ve Hakkâri illerinde eğitim alan ve direkt projeden faydalanan lider, başarılı, örnek kadın çiftçiler eşleri ile birlikte  Adana’da  toplanacak. 14 ilden katılım sağlayan kadın çiftçiler, yöresel ürün standı açarak ürünlerini tanıtacak ve başarı hikayelerini paylaşmanın yanı sıra,birbirlerini tanıma imkanı da bulacak.

 

26 firmanın 30  parti ürününe, taklit ve tağşişten işlem  yapılarak,duyuruldu !…

 

 

 

Et ve et ürünlerinin piyasaya arz edildiği kasap, şarküteri, hazır yemek üreten işletmeler, yıllık denetim programları, ihbar, şikâyet, inceleme, izlenebilirliğin sağlanması,gözetim ve tetkik amacının yanı sıra, BİMER ve Alo Gıda 174 kapsamındaki şikâyetler de, etkin bir şekilde denetleniyor.

DİĞER HABERLER
Can Verdiler Bu Vatanı Vermediler

 

 

 19 işletmeye idari para cezası

 

 

Kurban Bayramı denetimleri kapsamında 1 Ekim-8 Ekim 2014 tarihleri arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nce, et ve et ürünleri işletmelerine yönelik olarak 1.278 adet denetim gerçekleştirilirken, denetimler sonucunda 19 işletmeye idari para cezası uygulandı.

 

 

Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden alınan bilgiye göre,2014 yılında, et ve et ürünleri ile ilgili faaliyetlerde bulunan ve laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 26 firmaya ait  30  parti ürün, kamuoyuna duyuruldu.

 


14 Ekim 2014. 18:23
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x