Dünya Yumurta Günü Etkinliği Hazırlıkları


Uluslararası Yumurta Komisyonu’nun (IEC) 1996 Viyana toplantısında, yumurtanın besleyici değerine dikkat çekmek ve tüketimi yeterli seviyeye getirmek için, her yıl Ekim ayının ikinci Cuma gününü, ‘Dünya Yumurta Günü’ olarak kutlamaya karar vermiştir.

 

O tarihten günümüze “Dünya Yumurta Günü” etkinlikleri her yıl giderek genişledi ve dünyaya yayıldı.  Asya’dan, Avrupa’ya Afrika’dan Amerika’ya kadar 70-80 ülkede yumurtanın besleyici değerini vurgulamak için etkinlikler düzenlenmektedir.  Bu etkinliklerin başlıcaları şunlardır; Yumurta festivaller, yemek yarışmaları, dünya yumurta gününe özgü hediyeler, çocuk etkinlikleri, TV, radyo ve gazete reklamları.

 

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği tarafından,2008 yılından bu yana Ülkemizde de kutlanmaya başlayan,  dünya yumurta günü bu, yıl 12 Ekim 2012 tarihinde Ankara’da düzenlenecek “Yumurta ve Sağlık” Paneli” ile kutlanacaktır.

 

Panelde, yumurtanın besleyici değeri, fonksiyonel gıda özelliği ve mutfak kültüründeki yeri, bilim insanları, diyetisyen ve gurmeler tarafından ele alınacaktır. Panelin amacı Dünyanın her köşesindeki insanlar tarafından zevkle tüketilen ve sağlıklı bir beslenme için vazgeçilmez bir gıda olan yumurtanın Türk insanı tarafından daha çok tüketilmesini sağlamaktır.   Dünya Yumurta Günü Etkinliği

 

Tarih:12 EKİM 2012 Saat:10.00 Yer: Ramada Plaza Ankara Ehlibeyt Mahallesi 4. Sokak No: 4 Söğütözü/Ankara

DİĞER HABERLER
12 Yem Fabrikası 'Tarım Kredi Yem' Çatısı Altında Birleşti.

 

Açılış Konuşmaları

 

10.00-10.15  -Derya Pala/Yum-Bir Yönetim Kurulu Başkanı 10.15.11.00 -Protokol Konuşmaları

 

PANEL: 11.00-13.00 YUMURTA VE SAĞLIK

 

Moderatör: Prof. Dr. Ali Atıf Bir/Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim

Görevlisi/Bugün Gazetesi Köşe Yazarı

 

Konuşmacılar:

1.Zekâ Gelişimi ve Yumurta /Prof Dr. Mustafa TAYAR /U.Ü Veteriner Fakültesi

 

2.Sağlıklı Beslenme ve Yumurta /Selahattin Dönmez /Beslenme ve Diyet Uzmanı/Star Gazetesi Köşe Yazarı

 

3.Fonksiyonel gıda olarak yumurta /Doç.Dr. Ümran Uygun/H.Ü.Gıda Mühendisliği Bölümü

 

4. Ürün Tanıtımında Sosyal Medyanın rolü /Aynur Gönence Bilenser/Ajans Gusta

 

İkram: Yumurtalı yemekler


12 Eylül 2012. 15:11
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x