EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş Görevden Ayrılıyor


Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş 17 Aralık Pazartesi itibariyle görevinden ayrılıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 6 ay önce emeklilik dilekçesi veren Ulubaş’ın bu talebini kabul etti.

 

Ali Ekber Yıldırım

 

İZMİR- Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, 17 Aralık 2012 Pazartesi itibariyle bu görevinden ayrılıyor. Hayvancılıkta ithalat politikasının uygulandığı, kırmızı et fiyatının en çok konuşulduğu bir dönemde 4.5 yıl Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü koltuğunda oturan Bekir Ulubaş’ın 6 ay önce emeklilik dilekçesini verdiği öğrenildi. Bu hafta başında Bekir Ulubaş bir kez daha emeklilik talebini yineleyince Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, dilekçeyi onaylayarak işleme koydu.

 

Pazartesi günü emekli olarak Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü görevinden ayrılacağını doğrulayan Bekir Ulubaş DÜNYA’ya şu bilgileri verdi: “Ben tam 40 yıldır devletime hizmet ediyorum. Bunun 25 senesi taşrada geçti. Beni okutan iş sahibi meslek sahibi yapan devletime, milletime hizmet ederek borcumu ödedim. Et ve Balık Kurumu’nda 4.5 yıldır görev yapıyorum. Bundan 6 ay önce Sayın Bakanımıza emekli olmak istediğimi söyledim ve emeklilik dilekçemi verdim. O zaman müsaade etmediler ama ben tekrar ayrılmak istediğimi söyleyince onayladılar. 17 Aralık itibariyle emekli olarak görevimden ayrılıyorum. Başkaca hiçbir nedeni yok.”

DİĞER HABERLER
Sürü Sahipleri Üniversiteli Oluyor

 

Geçen 4.5 senelik dönemin kırmızı et sektörü ile Et ve Balık Kurumu açısından çok hareketli geçtiğini ve zor bir dönem olduğunu hatırlatan Bekir Ulubaş, ”Böylesine zor bir dönemde bizim tek bir amacımız oldu. O da milletimize hizmet etmek. Hem üreticiyi hem tüketiciyi koruyacak önlemler aldık. Et ve Balık Kurumu çok iyi bir yere geldi. Bakın karkas etin kilosunu 15 lira yaptık. Besicilerimizin elindeki hayvanının değerinde satılması için çalıştık. Biliyorsunuz Et ve Balık Kurumu’nun 35 işletmesinin 28’ini dağıtmışlardı. Kalanlar ise yıllarca kullanılmadığı için çürümüştü. Kesimhaneler kullanılamaz durumdaydı. Çok ciddi yatırımlar yaparak modernleştirdik. Ankara, Sakarya ve Adana kombinamızı tamamen yeniledik. Et ve Balık Kurumu 66 kalem et üreten bir merkez oldu. Yeniden marka değeri arttı. Diyarbakır, Erzincan ve Yozgat bize 1 lira bedelle devredildi. Binayı yapmışlar ama makinaları biz koyduk ve çok yakında bu işletmeler de devreye girecek. Ağrı ve Denizli yatırımları da tamamlanıyor. Et ve Balık Kurumu’nu çok iyi bir yerde bırakıyorum” diye konuştu.

 

Bu yıl 110 bin civarında hayvan kesimi yaptıklarını hatırlatan Ulubaş, zaman zaman besicilerin şikayetçi olmasını normal karşıladığını söyledi. Ulubaş: “Besicilerin elinde 600 bin besi hayvanı varsa bunun tamamını bizim alıp kesmemiz mümkün değil. Et ve Balık Kurumu’nun 6 kesimhanesi var. Hepsi tam kapasite çalışsa yine bu kadar hayvanı kesemez. Bizim görevimiz piyasayı düzenlemek. Besiciye destek olmak. Et ve Balık Kurumu’nu eleştirenler bu kurumun olmadığını düşünseler o zaman besicinin hali ne olurdu acaba?” görüşünü dile getirdi.

DİĞER HABERLER
'Etler kesinlikle çiğ tüketilmemeli'

14 Aralık 2012. 12:57
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
Atilla Şanlı
Atilla Şanlı
11 yıl önce

Memlekette hayvancılığa verilen değer mi kaldı ki.Dışardan getir getir kes.Taşıma suyla değirmen mi döner.Anca onu yaptım bunu yaptım.Sanki cebinizden yapıyonuz .Bizim vergilerimizle yapılan işlerle bide övünmezler mi?Daha geçenlerde haberlerde vardı sağlıksız ölü hayvan etlerini vatandaşa yediriyolar diye.Et Balık misyonunuda vizyonunuda tamamlamıştır.Devlet bu sucuk salam işinden çekilsin artık.Onca olumsuz haberdende kurtuluruz hiç olmassa.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
1
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x