Ekmekte Yeni Düzenleme


Ekmekte tuz oranı düşürülürken, kepek oranı artırıldı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Resmi Gazete’de yayınlanan Ekmek Tebliğine ilişkin, halk sağlığına önem veren ve vatandaşın daha kaliteli, daha iyi ekmek yemesini amaçlayan düzenlemeyi çok olumlu karşıladıklarını bildirdi.

Balcı, ”vatandaşımız aynı lezzetteki ekmeği tüketmeye devam edecek” dedi.

Düzenlemeyle ekmeğin bakkal ve market gibi satış yerleri dışında satışına müsaade edilmeyecek.

Ayrıca satış yerlerinde vatandaşın ekmeğe el değmesinin önüne geçilecek.

Buna göre, ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri en az 250 gram ağırlıktan başlayarak 50’şer gram artırılmak suretiyle piyasaya arz edilecek.


Yazan - 4 Ocak 2012. Kategori GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x