‘En beğenilmeyen tat kereviz’


20161203_2_20481900_16611136_web

 

 

Türk damak zevkini ölçmek için düzenlenen ankette en beğenilmeyen tat kereviz, en sevilmeyen mutfak ise Çin olarak belirlendi.

 

İSTANBUL (AA) – Sosyal anket platformu www.poltio.com, toplam 91 bin 759 kez yanıtlanan soruları analiz ederek, Türkiye’deki yemek tercihleri ve damak zevkiyle ilgili çarpıcı bilgiler ortaya koydu.

 

En beğenilmeyen yemeğin seçildiği ankette 4 bin 951 kişinin yüzde 20,4’ü “kereviz” yanıtını verdi. Bunu yüzde 19 ile bamya, yüzde 16,4 ile brokoli izledi.

 

“Asla o mutfaktan yemem dediğiniz ülke mutfağı hangisidir?” sorusunu yanıtlayan 5 bin 466 kişinin yüzde 64’ü “Çin mutfağı” derken, bunu yüzde 28 ile Arap mutfağı, yüzde 6 ile Japon mutfağı takip etti.

 

Abartılan yöresel lezzet oylamasında 4 bin 731 kişinin yüzde 17’si Konya’nın Mevlana şekerini seçti. Bunu yüzde 16 ile yine Konya’nın etli ekmeği ve yüzde 12 ile İzmir’in boyozu izledi.

 

‘Kebapta Adana, çiğ köftede Urfa”‘

 

“Adana kebap mı, Urfa kebap mı?”

 

sorusunu yanıtlayan 4 bin 779 kişinin yüzde 77’si “Adana” cevabını verdi. Adana kebap ve Urfa kebap arasındaki farkın bilinip bilinmediğinin sorulduğu ankette 201 kişinin yüzde 52’si “bilmiyorum” seçeneğini işaretledi.

 

Baklava ile künefenin karşılaştırıldığı soruda 6 bin 268 kişinin yüzde 58’i “baklava” dedi.

 

“En iyi çiğ köfteyi hangi ilimiz yapar?”

 

sorusunu cevaplayan 7 bin 105 kişinin yüzde 56’sı “Şanlıurfa” yanıtını verdi. Bunu yüzde 29 ile Adıyaman ve yüzde 7 ile Adana takip etti.


Yazan - 3 Aralık 2016. Kategori MANŞET, GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x