Et Krizinde Kıymasız Kebablarla Gündemde Yerini Aldı


Zeytinli lahmacuna büyük ilgi var!

Balıkesir’de 8. kuruluş yıldönümünü kutlayan bir kebapçı, menüsünü hammaddesi zeytin olan 8 yeni ürün ile daha da zenginleştirdi. İş yeri sahibi Seydi Soytürk, üzerinde 2 yıldır uğraş verdiği zeytinli lahmacunu müşterilerine sunmaya başladı.

ZEYTİNİ KEŞFETTİ

Gaziantep mutfağını Balıkesirlilere sunan Kebap döner lahmacun salonunun sahibi Seydi Soytürk, zeytinli lahmacun yapmayı uzun zamandan beri planladığını, yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığı projesini nihayet uyguladığını ve Balıkesir’deki 8. yılında hammaddesi zeytin olan 8 ürün ile birlikte zeytinli lahmacunu menüye dahil ettiklerini bildirdi. Birbirinden leziz kebap çeşitleriyle birlikte dileyene zeytinli sade lahmacun (kıymasız), zeytinli kıymalı lahmacun, zeytinli içli köfte (zeytinyağlı), zeytin piyaz, zeytinli kömbe börek, zeytinli börek (ceviz ve kaşar peynirli), zeytinli ezme ve zeytinli salata servisi yapılıyor. Hepsi de birbirinden lezzetli olan zeytinli yeni ürünler müşterilerden de tam not aldı. Seydi Soytürk, zeytinli böreklerde hayvansal yağ yerine zeytinyağı kullanıldığını özellikle belirtti. Soytürk, “Böyle bir değişikliğe ihtiyaç vardı, biz de onu tamamladık. Ben bugün yaptığımız tanıtımdan ve gördüğümüz ilgiden şunu anladım ki, her insanın anladığı işi yapması gerekiyor” dedi.

PATENTİNİ ALACAK

Seydi Soytürk, zeytinli lahmacun ile birlikte zeytinli ürünlerinin tamamıyla ilgili olarak Türk Patent Enstitüsü’ne müracaat ettiğini, ancak patent konusunun, “yöresel lezzetler” başlığına girdiği için kişisel müracaatın geçerli olmayacağını öğrendiğini, bunun üzerine Balıkesir Belediyesi ile birlikte Edremit ve Erdek Belediye Başkanlarıyla bu konuyla ilgili temasa geçtiklerini, çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Seydi Soytürk, “Herhalde Balıkesir’e böyle yöresel lezzet adı altında bir patent aldıracağız” dedi. Kebap sofralarının vazgeçilmezleri arasında olan içli köfte de zeytinle bir başka lezzete kavuştu. Normal şartlarda hayvansal yağ kullanılan içli köfteye zeytin katan lokanta, zeytinyağı ile birlikte içli köftenin tadının çok hafiflediğini yeni bir lezzet kazandığını söyledi. Zeytinli lahmacunu Türkiye’de ilk defa kendilerinin imal ettiğini anlatan Seydi Soytürk, “Önemli olan sağlıktır. Vatandaş ne yediğini bilecek, biz de ne yaptığımız bileceğiz. O önemli, fiyat bizim için önemli değil” diyerek paranın öncelik taşımadığını, kalite ve sağlığa önem verdiklerini kaydetti.

DİĞER HABERLER
Tüm bakanlara Türk balığı tüketin çağrısı

“DERS ALDIK”

Tanıtıma katılan Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız, zeytini keşfedip kullandığı lahmacun ve diğer ürünlerine farklı ve güzel lezzetler katan lokantayı kutladı. Oda başkanı Hasan Yıldız, “Zeytin vücudun neresinde kullanılırsa orasında şifadır. Balıkesir’imizin zeytin ve zeytinyağı dünyanın en kaliteli zeytin ve zeytinyağıdır. Balıkesirliler bunun farkına yeni varmaya başladılar. Gazianteplerden gelmiş, zeytinin ne olduğunu bizden çok iyi bilen sevgili meslektaşımızı kutluyorum. Burada görsel bir şölene tanık oluyoruz, hem gözlerimize hem midelerimize hitap eden farklı, değişik lezzetlerde ürünler sundular. Kendilerini değişimi yakalamaları ve medeni cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Bu bir ilk, umarım herkes bunu uygular ve Balıkesir’imizin bir zeytin şehri olduğu ön plana çıkar” diye konuştu.

VALİ YARDIMCISI VE EŞİ TAM NOT VERDİ

Zeytinli lahmacun ve diğer ürünlerin tanıtımıyla ilgili davet edilen müşteriler arasındaki bayanlar da yeni ürünleri beğendiklerini söylediler. Bayan müşteriler, “Hepsi birbirinden güzel, lezzetli ürünler. Ezme, lahmacun, çok hoş olmuş. Çok teşekkür ediyoruz” diyerek beğenilerini ifade ettiler. Zeytinli lahmacun tanıtımına katılan Balıkesir Vali Yardımcısı Ali Osman İşsen de ürünlerin hepsinin son derece güzel ve lezzetli olduğunu belirtti. Eşiyle birlikte katılan Vali Yardımcısı İşsen, “Zeytinle harmanlanmış 8 tane Güneydoğu yemeği var, hepsi de harika. Sizin medyada nasıl araştırmacı gazetecilik varsa, dostumuz da burada araştırmacılık yapmış, zeytinle ilgili çok güzel 8 tane ürün elde etmiş. Diliyorum tutar ve zeytinimiz de yeni pazar alır. Damak tadımıza da çok uygun, ben çok beğendim. Kutluyorum” dedi.Vali yardımcısının eşi bayan İşsen de zeytinli lahmacun ile börek ve diğer ürünleri çok beğendiğini, hepsinin hafif ve çok lezzetli olduklarını belirterek iş yeri sahibini kutladı. Kepabçıdaki zeytinli lahmacun tanıtımına Vali Yardımcısı Ali Osman İşsen, Balıkesir Lokantacılar Odası başkanı Hasan Yıldız, Fırıncılar Odası başkanı Niyazi Tunç, Tuhafiyeciler Odası başkanı İsa Erol, işadamları ile çok sayıda davetli katıldı. Gaziantep Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası başkanı Ahmet Metin Şengezer de Gaziantep’ten özellikle geldiği Balıkesir’deki tanıtımda Gaziantep mutafağını en iyi şekilde temsil ettiğini söylediği Seydi Soytürk’ü plaket vererek kutladı.(iha)

DİĞER HABERLER
Tarım ve gıda sektörlerinde ithalat artışı sürüyor

9 Ocak 2011. 19:06
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x