“Et lobisi harekete geçti”


10642064_ithal_et_50_gun_8_bin_ton_546TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla et lobilerinin harekete geçtiğini söyledi.

 

 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla “et lobilerinin” harekete geçtiğini söyleyerek, yılın ilk çeyreğinde yüzde 27’lik artış gösteren et üretiminin ithalat yapılması halinde baltalanacağını kaydetti.

 

 

 

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı ve bir dizi ziyaret için Antalya’ya gelen Bayraktar, AA muhabirinin tarım sektörüne ilişkin sorularını yanıtladı. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla ahırların dolmaya başladığını, fiyatların da makul düzeyde olduğunu anlatan Bayraktar, aynı zamanda “et lobilerinin” de harekete geçtiğini bildirdi.

 

 

Üretici açısından fiyatların biraz daha yükselmesi gerektiğini kaydeden Bayraktar, bazı lobilerin ithalattan para kazanmak için ithalat yapılması gerektiğini söylediklerini ifade etti. Bayraktar, “İlk çeyrekte et üretiminde 200 bin tona varmışız. Bu, geçen yılın ilk çeyreğine göre et üretiminde yüzde 27’lik bir artışa tekabül ediyor. Et üretimi artarken ithalat kapısını açtığınızda üretimi baltalarsınız. Et lobilerinin gayesi de o” dedi.

 

 

Besi hayvancılığının gelişmesi için süt hayvancılığının önemli olduğunu vurgulayan Bayraktar, süt hayvancılığının sanayiciden kaynaklanan sorunları olduğunu aktardı. Bayraktar, şöyle konuştu:”Süt sanayicisi bu ülkede üreticiyi resmen sömürüyor. Sanayici yatırım üzerine yatırım yapıyor ama ben hayvanları 3 senede kesiyorum. Kesime götürüyorum. Kasaba götürüyorum. İşletmeler boşalıyor. Benim hayvanım kesilirken süt sanayicisi tesis üstüne tesis yapıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Şimdi Et ve Süt Kurumunun oluşturulması için düğmeye basıldı. Kurum, et ve süt fiyatlarının hedef fiyatların altına düşmesi halinde devreye girerek tüketiciyi koruyacak.”

 

DİĞER HABERLER
Kaz Tiridi Korumaya Alınıyor

 


31 Ağustos 2013. 15:18
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x