Et ve Süt Kurumu, DAB Başkanları ile toplantı yaptı….


unnamed (2)

 

 

 

Piral, bölge hayvancılığı ile ilgili görüş alışverişinde bulundu….

 

Halim Utlu

 

Çeşitli temas  ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a giden Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Piral,  Erzurum Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Erzincan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Erzurum Besiciler Hancılar Odası Birliği Başkanları ve çok sayıda besici ile bir araya gelerek, bölge hayvancılığı ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Toplantılarda bölge hayvancılığı, sözleşmeli alımlar, kesimhane hizmetleri gibi konular ele alındı.

 

Önemli bir besi materyal kaynağı

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini destekleyen politikalarıyla,son yıllarda küçükbaş sayısının arttığını belirten Piral, Erzurum’un sektörde önemli bir yeri, önemli bir besi materyal kaynağı olduğunu vurguladı. Sektörde karşılaşılan sorunların sahada ve yerinde tespit edilmesini  ve istişareyi önemsediklerini dile getiren Genel Müdür Piral, besicilerin, sanayicilerin ve perakendecilerin birlikte kazandığı, tüketicilerin de makul fiyatlarla et ürünlerine ulaşabildiği bir sistem için, Kurum olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini anlattı.

 

unnamed (1)

 

Küçükbaş sayısı 42 milyon civarına ulaştı

 

Ülkemizde küçükbaş sayısının 42 milyon civarına ulaştığını,sığır eti tüketiminin yanında, küçükbaş eti tüketimini de artırıcı çalışmalar yürüttüklerini, ESK mağaza ve bayilerinde  halka arz edilmeye başlandığını belirten ESK Genel Müdür Piral, şöyle devam etti;

Diğer Haberler:
Milli Parklardaki Avlanma Yasağı Nedeniyle Domuz Üremesinin Önüne Geçilemiyor…!

“Türkiye’nin yıllık et ihtiyacı ortalama olarak bellidir. Et arzının da bu ihtiyaca göre planlaması gerekmektedir. Bu görev de tüm sektör paydaşlarına ve kamu olarak bizlere düşüyor. Et ve Süt Kurumu son birkaç yıldır sözleşmeli besicilik modelini yaygınlaştırmakta, bu model ile hangi dönemde, ne kadar hayvan alacağının planlamasını yapabilmektedir. Bu yıl sözleşmeli besicilik modelini küçükbaş hayvancılık için de uyguluyoruz.

 

Tüketicilerin uygun  fiyata et ürünlerine ulaştığı sistem

 

Planlı üretimi teşvik eden bu uygulama ile aynı zamanda besicilerimize fiyat ve pazar garantisi de sunmuş oluyoruz. Besicinin, sanayicinin ve perakendecinin, yani sektörün tüm bileşenlerinin kazandığı, tüketicilerimizin de uygun  fiyata et ürünlerine ulaşabildikleri bir sistem üzerinde duruyoruz.” dedi.

 

Piral ve beraberindeki heyet, hayvancılık toplantısı öncesinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret ederek, yapımı devam eden kombina inşaatı ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar’ı da ziyaret eden Piral, Aziziye ilçesinde inşası devam eden  et ve et ürünleri entegre tesisinde de incelemelerde bulundu ve yöneticilerden bilgi aldı.

 


Yazan - 6 Şubat 2015. Kategori MANŞET, HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı