FeyzEt, Türkiye’nin 304’üncü tescilli köftesini üretecek


KOCAELİ – Köseköy’de 13 ay önce kurulmasına rağmen 600 noktada ürünlerini sunan Çakır Gıda, FeyzEt ana markasıyla Kocaeli’nin adını duyurmayı hedefliyor. Küfte alt markasıyla dana grubu, Küftem alt markasıyla da tavuk ve hindi grubunda hizmet veren firma, Türkiye’deki 303 çeşit kayıtlı köfteye yeni bir çeşit daha ekleyerek, 304’üncü köfteyi üretmeyi hedefliyor.

30 yıllık kasaplıktan gelen bir geçmişleri olduğunu söyleyen Özçakır Gıda Tic. ve San. Limited Şirketi Sahibi Ruhi Çakır, “13 ay önce kurulan firmamız, 11 ay önce resmi üretime geçti. Döner, kavurma, tavuk grubu ve köftenin her çeşidinin imalatı için 43 tane belge aldık. 2.5 ay sırf üretim belgesi almak için uğraştık. Et markası olarak çıktık ama ürünlerimize tavuğu da ekledik. FeyzEt ana markamız; Küfte alt markasıyla dana grubu, Küftem alt markasıyla da tavuk ve hindi grubunda hizmet veriyoruz” dedi. Çakır, “İnegöl, kasap köfte, Tekirdağ, hamburger, Adana kebap, sucuk köfte, piliç burger gibi üretimini yaptığımız 8 çeşit köftemiz var. Dana kıyma, dana kuşbaşı, öncü olduğumuz ürünlerimiz arasında. Dana ciğer ve işkembe, temizlenip dondurulmuş ve paketlenmiş ürünlerimizden” şeklinde konuştu.

Mudurnu, Banvit ve Şenpiliç gibi ünlü markaların bayiliğini de yaptıklarını ifade eden Ruhi Çakır, “Gelen taze tavuğu kesip parçalayıp, şokluyoruz. Biz marketlere girmiyoruz, bakkallardayız. Kocaeli’ye kayıtlı bakkal sayısı 4 bin 500. Biz şu anda 600 noktaya ulaşıyoruz. Tavuğun yürüyerek girdiği, paket olarak çıktığı bir tesis olmak istiyoruz. En büyük hedefimiz 25 yıl önce dedemizin yaptığı sucuğun tadını yakalamak. Yıllar önce sobanın üzerinde yediğimiz sucuğun aynısını tesislerimizde yapmayı başardık. Bizim için hedef lezzeti yakalamak. Sucukta, yüzde 80 dana yüzde 20 hindi eti kullanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Bayilikle büyümek istiyor

Aylık ortalama 6 ton köfte ürettiklerini söyleyen Çakır, “FeyzEt, Kocaeli’den çıkacak tek marka olacak. Tekirdağ’da bayimiz var. Köfte memleketine bayilik açtık. Bayilik sistemini büyütmek istiyoruz. Türkiye’de yapılmayan bir köfte yapacağız. Dana etiyle olmayan bir köfte ile piyasada olacağız. Türkiye’de 303 çeşit kayıtlı köfte var. 304’üncü köfteyi de biz üretmek istiyoruz “dedi.

Pizza, milföy, sigara böreği gibi dondurulmuş gıda ürünlerine de girdiklerini söyleyen Ruhi Çakır, bu alanda bölgesel marka olmak istediklerini  sözlerine ekledi


Yazan - 3 Ekim 2010. Kategori GIDA, ET VE ET ÜRÜNLERİ. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x