GezginDamaklar ile Kültür ve Lezzetin Peşinde…


Yöresel lezzetleri ön plana çıkararak kültürel varlıkları ve doğal cazibe alanlarını keşfettirmek üzere yola çıkan GezginDamaklar Seyahat Acentası, Anadolu Mutfağının birbirinden iştah açıcı yemeklerinin yanı sıra bölgeleri her yönüyle keşfetmek amacıyla keyifli ve lezzetli tur programları sunuyor.  

Turkish Sausage and  Egg

Farklı lezzet arayışları üzerine kurgulanmış seyahatlerin gittikçe daha fazla ilgi gördüğünü belirten GezginDamaklar Seyahat Acentası Genel Müdürü Süha Alnıtemiz, Türkiye’de mutfak kültürünü çok ayrı ele almak gerektiğini belirtiyor. Alnıtemiz; “Her yöremize hatta köylere kadar değişen farklı lezzetlere sahibiz. Çok zengin bir mutfak kültürümüz var. Bizim gibi zengin mutfak kültürü olan bir ülkede yeme-içme turizmini “kitlesel ve her şey dahil” sisteminden farklı olarak ön plana çıkarmak gerekiyor” şeklinde değerlendiriyor.

 

 

 

En Zengin Mutfak: Gaziantep  

 

 

 

Türkiye’deki mutfak çeşitliliğine dikkat çeken Süha Alnıtemiz, zengin mutfaklarımızı değerlendiriyor.

 

2

 

“Çeşit açısından Türkiye’nin en zengin mutfağına sahip ili Gaziantep…  Gaziantep mutfağı tam 291 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluşuyor.

 

 

 

Malhıtalı (mercimekli) köfte, yoğurtlu ufak köfte, yağlı köfte, iç katması (kısır), tene katması, haveydi köftesi, omaç, sini köftesi, süzek yapması, cağırtlak kebabı, ayva kebabı, elma kebabı, lebeniye, öz çorbası, maş çorbası, şirinli çorba, beyran, topaç, Köse Sefer kabağı dolması, loğlazlı aş, çiğdem aşı, ekşili daraklık tavası, beyran, şiveydiz, acur oturtması, kakırdak böreği, loğlaz piyazı, yarpuz piyazı, at elması turşusu, çelem turşusu Gaziantep’in ünlü yemeklerinden bazıları…

DİĞER HABERLER
İşletme Kayıt Belgenizi 31 Aralık’a Kadar Alın

55

 

 

İkinci sırada Elazığ geliyor. Elazığ mutfağı tam 154 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluşuyor. Fasülye çorbası, lobik çorbası, anamaşı, kelecoş, taraklık, kındık köfte, küncülü köfte, muhaşerli köfte, işkene, sapan dolması, kibe dolması, çaypalası, pirpirim boranı, tavşan üfelemesi, kırmanlı pilav, simit pilav, nohut ekmeği, fodula, zarafat, patila, heside, dolanger, hürriyet kadayıfı, orcik, pilit ve gah, Elazığ’ın ünlü yemekleri arasında yer alıyor.

 

 

 

93 çeşit yiyecekle Ankara da zengin bir mutfağa sahip. Başkent’in ünü il sınırları dışına taşan Ankara Tavası’nın dışında alabörtme, calla, bici, ilişkik, sızgıç, siyel, pıtpıt pilavı, tohma, altüst böreği, entekke böreği, hamman, papaç, yalkı, carcıran, köremez, tamtak tiridi, öllüğün körü, bırtlak, bezdirme, gizleme, kartalaç ve saçkıran gibi ilginç yöresel yemekleri de bulunuyor.

 

 

 

Bölgeler arasında ise; İç Anadolu, 455 çeşit yiyecek ve içecek çeşidiyle ilk sırada yer alıyor. Bu bölgeyi 425 çeşit ile Doğu Anadolu, 398 çeşit ile Güneydoğu Anadolu ve 397 çeşit ile Karadeniz Bölgesi izliyor. Akdeniz ve Marmara Bölgesi 184 çeşit, Ege Bölgesi 162 çeşit yiyecek ve içeceğe sahip. ”

 

DİĞER HABERLER
Seyislikten Emekli, Hara Sahibi Oldu

 

 

GezginDamaklar damak tadına düşkün seyahat severleri bir araya getiriyor.

 

 

 

 


9 Ekim 2013. 18:27
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x