Gıda Sektör Komitesi Taslak Meslek Standartlarını Görüşmek Üzere Toplandı


13775147581120128001591845154

 

 

MYK Gıda Sektör Komitesi, Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında TÜGİS tarafından hazırlanan taslak meslek standartlarını değerlendirmek üzere 29 Ağustos 2014 tarihinde toplantı gerçekleştirdi.

 

Gıda sektör komitesi üyeleri, TÜGİS temsilcisi ve alan uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; Gıda Maddesi Kaplama Operatörü (Seviye 4), Şekerleme-Sakız Ürünleri Hammadde Hazırlama ve Şekil Verme Operatörü (Seviye 3), Peynir İşleme Operatörü (Seviye 4) ve Süt ve Süt Ürünleri İşleme Operatörü (Seviye 4) taslak meslek standartları incelendi. Toplantıda incelenen taslak meslek standartlarının Gıda Sektör Komitesi Başkanı, Başkan Vekili ve TÜGİS temsilcileri ile yapılacak teknik bir toplantı ile komitede alınan kararlar doğrultusunda düzenlenmesine karar verildi.

 

Nihai taslak standartlar MYK Yönetim Kurulunun onayı sonrası Resmi Gazete’de yayımlanarak Ulusal Meslek Standardı (UMS) niteliği kazanacak.


DİĞER HABERLER
Hileli Gıdalar ve Sağlık Riskleri Paneli Düzenlendi
2 Eylül 2014. 18:07
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x