Güldal: “İzmir’i tamamen hastalıklardan ari bir bölgeye dönüştüreceğiz”


İzmir’i tamamen hastalıklardan ari bir bölge haline getirmek için kolları sıvayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Foça’da faaliyet gösteren hastalıklardan ari bir süt işletmesini gezerek yerinde incelemelerde bulundu.

 

İzmir’in çok önemli bir süt üretim merkezi olduğunu ve yılda yaklaşık bir milyon 250 bin ton süt üretildiğini belirten İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Ahmet Güldal, üretilen sütün kalitesinin artması buna bağlı olarak üreticinin de emeğinin karşılığını alması için bölgenin hastalıklardan tamamen ari bir bölge haline getirilmesi gerektiği üzerinde durdu.

 

Ari işletmeler diğerlerine örnek olacak

 

İzmir’deki hastalıklardan ari işletme sayısının 13 iken, 2012 yılında bu sayının 36’ya yükseldiğini ve buralarda üretilen toplam günlük süt üretiminin yaklaşık 170 ton olduğunu kaydeden İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Ahmet Güldal, 2013 yılında bu sayının daha da artması için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Hastalıklardan ari işletmelerin diğer işletmelere örnek olması için bundan sonra düzenli aralıklarla işletme sahipleriyle bir araya gelerek tesisleri gezeceklerini anlatan Güldal, başta İzmir olmak üzere çevre ilerlide kapsayacak hastalıklardan tamamen ari bir bölge oluşturmak için projelerin hazırlandığını ve adım adım uygulamaya konulduğunu vurguladı. 

 

2013’de amacımız sütteki kaliteyi korumak

 

İzmir’deki sütün tamamının soğuk zincire alınması için 2010 yılında gerekli çalışmalara başlandığını belirten Güldal, bugün bölgede üretilen sütün yüzde 100’e yakınının soğuk zincire alındığını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir’de artık üretilen süt sahaya, işleme noktalarına ulaşana kadar soğuk zincirde taşınıyor. Şimdi biz 2013 yılında bu projenin ikinci ayağını başlatacağız. Projenin ikinci ayağındaki amacımız sütteki kaliteyi korumak. Sağım hijyeninden başlayarak, sütün kalitesini birebir etkileyen unsurları izleyerek ve denetleyerek daha kaliteli ve sağlıklı sütün piyasaya arz edilmesini sağlamak istiyoruz. Bu konuda başta Ege Üniversitesi olmak üzere tarımsal alanda faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek bir arada hareket etmek niyetindeyiz.”

 

İnanıyorum daha az sorunla karşılaşacağız

 

Süt fiyatları konusuna da değinen İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Ahmet Güldal hem Bakanlık olarak hem de İl Müdürlüğü olarak üreticiyi korumak ve sürekliliği sağlamak için, çok ciddi çabalar sarf edildiğini vurgulayarak, “Maliyetlerin yükseldiğinin farkındayız. Bu nedenle emeğinizin karşılığını alabilmeniz içinde birçok girişim ve görüşme yaptık, yapıyoruz. Şunu bilmenizi istiyorum. Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak sizleri takip ediyoruz, sorunlarınız paylaşıyoruz. En azından üretime daha rahat devam etmeniz için bir kararlılık ortaya koyuyoruz. Bunu yapmaya devam edeciğiz. İnanıyorum ki önümüzdeki aylarda daha az sorunla karşılaşacağız, bu beklentideyiz” dedi. 


DİĞER HABERLER
Türkiye'nin etini İstanbullu yiyor
1 Şubat 2013. 10:27
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x