Günlük ve katkısız taze ekmekten, üretilen “HALK ÇEREZ” piyasada…


unnamed

 

 

Yağda kızartılmadan,sağlıklı, fırınlama yöntemiyle,kakao,sade dolgulu,tam buğday unlu, fıstık ve acı biber aromalı……

 

               Halim UTLU

 

 

Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Halk Ekmek Fabrikası işbirliği, TÜBİTAK’ın desteği ile yağda kızartılmadan, fırınlama yöntemiyle, sağlıklı bir şekilde, günlük ve katkısız taze ekmeklerden, 5 farklı çeşitte üretimi yapılan “Halk Çerez”, piyasaya çıktı.

 

 

Daha ilk günden özellikle çocukların büyük ilgisini çeken ve kakao,sade dolgulu,tam buğday unlu, fıstık ve acı biber aromalı olmak üzere, 5 farklı çeşidi bulunan Halk Çerez’in, sade dolguluları 50, aromalı dolguluları ise 75 kuruştan satılıyor.

 

 

            Ekmekler,özel yöntemle çereze dönüştürülüyor

 

Taze ve temiz günlük üretilen  ekmeklerin israf edilmemesi için, özel yöntemlerle çereze dönüştürülen ve bu sayede de ekmek israfının büyük oranda önlenmesinin amaçlandığını belirten  Halk Ekmek Genel Müdürü  Ali  İlkbahar, “Halk Çerez, büfelerde

 

satışa sunuldu.2015’de Halk Çerez’in satışı için bayilik verilecek. Yağda kızartılmadan,

fırınlanarak pişirilen Çerez, bu yönüyle de oldukça iddialı” dedi.

 

                Hacettepe Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliği

 

Başarılı Genel Müdür İlkbahar,normal ekmek ve diğer ekmek çeşitleriyle, Başkent Ankara’daki ekmek üretimine yön veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın yeni ürünü “Halk Çerez”in, tadı ve üretim şekliyle örnek olacağını ifade ederek “Yılda 110 milyon ekmek üretiliyor ve ne yazık ki bunun 6 milyonu çöpe atılıyor. Bunun da üç milyonu, fırından tüketiciye ulaşmadan israf oluyor. Bu israfı göz önünde bulundurarak, birçok kampanyaya imza attık. Son olarak da, Hacettepe Üniversitesi ve TÜBİTAK ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz çalışmayla ‘Halk Çerez’i ürettik” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler:
38 Fakülteye Dekan Atandı

unnamed (1)

        Okullarda da satışı için MEB ile görüşülüyor

 

Özellikle ilköğretim öğrencileri için, sağlık ve hijyen açısından Halk Çerez’in bulunmaz bir nimet olduğunu anlatan İlkbahar,“Halk Çerez de, tıpkı şampiyon ekmeklerimiz gibi, özellikle çocukların büyük beğenisini topladı.Okullarda da satışının yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’nın istediği tahlil sonuçlarının çıkmasını bekliyoruz” dedi.

 

    Dünyada ilk kez yapılıyor

 

Genel Müdür Ali  İlkbahar,Halk Çerez’in günlük olarak üretilmiş ekmeklerden elde edildiğinin altını çizerek şöyle devam etti;“Üretilen ekmekler, tüketiciye gitmeyen, tamamen hijyen ekmeklerdir. Fırında şekli bozuk, ezik, hafif kızarmış ekmeklerin tüketiciye gitmeden tekrar değerlendirilmesidir.Tamamen günlük ve bayat olmayan ekmeklerdir. Böyle bir çalışma da dünyada ilk kez yapılıyor ve bunu yapan  Halk Ekmek Fabrikasıdır.”

 

 


Yazan - 21 Ekim 2014. Kategori MANŞET, GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı