Güven duygusunu artıran besinlerin başında yumurta geliyor


Bilim adamları bazı besinlerin güven duygusunu artırdığını belirledi.

 

 

Hollanda’daki Leiden Üniversitesi’nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, yumurtadaki “triptofan” maddesinin güven duygusunu artırdığını gösterdi.

 

 

 

317367_247696735276322_1538332795_nBilim adamları, katılımcılara güvene dayalı bir oyun oynattı. Oyunda bir katılımcıya bir miktar para verildi ve bu kişinin paranın istedikleri kadar bir kısmını seçtikleri bir kişiye verme seçeneği sunuldu. Oyun boyunca katılımcılar triptofan içeren portakal suyu içti. Triptofan alanların karşısındakine yüzde 40 fazla güvendiği ve daha fazla para verdiği görüldü.Sonuçların, yenen şeyle düşünce arasında bağ olduğuna ilişkin tahminleri desteklediğini belirten araştırmacılar, karşılıklı güvenin, karşılıklı işbirliğinin inşasının ön şartı olduğunu vurguladı. Araştırmacılar, triptofan içeren besinleri tüketmenin kişiler arasında ucuz, etkili ve sağlıklı yollardan güveni sağlayabileceğine dikkati çekti.

 
O MADDENİN BULUNDUĞU BESİNLER

 
Bilim adamları, yumurta dışında hindi,kırmızı et, süzme peynir, ıspanak, kabuklu yemiş, ton balığı gibi besinlerin de triptofan bakımından zengin olduğunu belirtti.

 
0393975878.01._AA240_SCLZZZZZZZ_Araştırmanın sonuçları “Psychological Science” dergisinde yayımlandı.


Yazan - 28 Ekim 2013. Kategori MANŞET, GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x