Hayvan hastanesinde büyük restorasyon


56bdc6d9c03c0e39387d8af6

 

 

 

 

 

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne bağlı Hayvan Hastanesi, tarihi özellikleri korunarak yenilendi. Büyük bir restorasyondan geçirilen hastane, 8 bin metrekareyi aşkın kapalı alanıyla Türkiye’nin en büyük hayvan hastanesi olma özelliğini taşıyacak. Dekan Oğuz Sarımehmetoğlu, “Daha önceki faaliyetlere ilave olarak hasta kayıt ve takip sistemi ile evcil hayvanlara ve hasta sahiplerine daha kapsamlı hizmet sağlayacağız” dedi.

 

 

Uzun yıllar Türkiye’nin tek Veteriner Fakültesi olarak hizmet veren Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi, eğitimin yanı sıra uygulama ve tedavi imkanı da sağlayan Hayvan Hastanesi’ni yenileyerek yeniden hizmete açıyor. Dışkapı’da 1933 yılında Yüksek Ziraat Enstitüsü’nün Baytar Fakültesi olarak inşa edilen ve tarihi binalarda hizmetlerini sürdüren hastane, yerleşkenin sit alanı olması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayladığı bir proje çerçevesinde restore edildi. Tarihi yapısı korunarak yenilenen hastanede yalak, duvar fayansı, zemin gibi tarihi yapılar cam kaplama yapılarak koruma altına alındı. Yenilenerek hizmete başlayan Hayvan Hastanesi’nde Dahiliye, Cerrahi, Doğum-Jinekoloji ve Dölerme ve Suni Tohumlama faaliyetlerinin yer aldığı bilgisini veren Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Sarımehmetoğlu hizmetleriyle ilgili şöyle konuştu:

 

DİĞER HABERLER
Yumurta Akı Ve Yanık Tedavisi

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

 

 

Hayvan hastanesi, temel olarak Dahiliye, Cerrahi, Doğum-Jinekoloji ve Dölerme ve Suni Tohumlama faaliyetlerini kapsıyor. Daha önceki dönemde yürütülen tüm faaliyetlere ilave olarak hasta kayıt ve takip sistemi ile evcil hayvanlara ve hasta sahiplerine daha kapsamlı hizmet vereceğiz. Hayvanların tüm sağlık hizmetleri karşılanabilecek. Ayrıca yeni operasyon salonlarının hizmete girmesi ile daha hijyenik ortamda üst düzeyde operasyonlar da yapılabilecek. Hayvan Hastanesi faaliyetleri çerçevesinde çiftlik hayvanlarına da hizmet veriliyor. Diğer önemli bir konu ise, hastanedeki acil servis hizmetlerinin tüm hastalara haftanın 7 günü 24 saat açık olması. Hayvan Hastanemiz büyük bir restorasyondan geçirildi tamamlandığında 8 bin metrekareyi aşkın kapalı alanıyla Türkiye’nin en büyük hayvan hastanesi olma özelliğine sahip olacak.

 

 

LABORATUVARDA DETAYLI ANALİZ

 

 

Bizim ayrıca gezici klinik hizmetimiz de bulunuyor. Öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarının katılımı ile gerçekleştirdiğimiz Ankara çevresinde çiftlik hayvanlarına yönelik gezici klinik çalışmalarımız da hem sunulan hizmet anlamında hem de eğitim alanın da avantaj sağlıyor. Bu faaliyetler ile hayvansal üretiminde temel problemleri görmek, üreticilerimize ulaşarak genel bakım-idare koşulları hakkında bilgi alabiliyoruz. Hayvan hastalıklarının teşhisinde laboratuvar testleri de oldukça önemli. Bu amaçla hastane içerisinde faaliyet gösteren Merkez Laboratuvar ve ilişkili Anabilim Dallarındaki laboratuvarda yapılan testler değerlendirildiğinde, çok sayıda test fakültemizde yapılıyor. Analizler, hem hastalara veya takip olarak getirilen hayvanlara uygulanabildiği gibi, dışarıdan gelen materyallere de açık. Laboratuvar faaliyetleri arasında çiftlik hayvanlarının takipleri de yapılabilmekte. Bu kapsamda özellikle hastalıkların belirlenmesi ve aşılama kontrolleri yapılmakta. Hayvan beslemede kullanılan yemlerin analizleri ve insan gıdası olarak tüketilen hayvansal orijinli gıdaların analizleri de ilgili laboratuvarlarda yapılabiliyor.”

DİĞER HABERLER
Afyon Tavuk Gübresi İle Aydınlatılacak

 

 

SOKAK VE YABAN HAYVANLARINA HİZMET

 

 

Tüm çiftlik hayvanlarının model üretimini de Kazan yolundaki çiftliklerinde yaptıklarını belirten Dekan Sarımehmetoğlu, “Öğrencilerimiz yetiştirme koşullarında hayvanları izlemekte ve ürün aşamasına kadar her konuda bilgi birikimini artıracak uygulamaları öğretim elemanlarımız eşliğinde yürütmekteler” dedi. Sarımehmetoğlu, “Muayene odası, laboratuvar ve ameliyathane gibi tüm imkanların bulunduğu hastanemizde acil yaralı ve hasta tüm hayvanların tedavilerini yapabiliyoruz. Uzman Veteriner Hekimler eşliğinde başarılı ameliyatların da yapıldığı hastanemizde can dostlarımızı sağlıklarına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. Dekan Oğuz Sarımehmetoğlu Ankara Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol çerçevesinde, belediyeye ait 153 Mavi Masa hattı üzerinden sahipsiz şehir hayvanlarına da sağlık hizmeti sunduklarını, ayrıca 9. Orman Bölge Müdürlüğü ile imzalanan protokolle de yaban hayvanlarına hizmet verdiklerini söyledi.

 

 

HAYVAN SAĞLIĞINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

 

 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nin faaliyete başlamasının üniversite için önemli olduğunu belirtti. Rektör İbiş, bu kapsamda hem çiftlik hayvanlarının hem de evcil hayvanların hastalıklarının teşhisinin ve tedavisinin yapılacağına dikkat çekerek Veteriner Fakültesi’nin akademik kadrosunun deneyimi ve yenilenen altyapısı, hayvansal üretime ve hayvan sağlığına önemli katkılar sağlayacağını kaydetti. Murat YILMAZ-Hürriyet

DİĞER HABERLER
70 cent'lik benzine öfke!..

16 Şubat 2016. 09:56
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x