Hizmetiçi Eğitim Programları Kesintisiz Sürüyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2013 Yılı Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında 09 – 13 Eylül 2013 tarihleri arasında Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde HACCP tetkik eğitimi yapıldı. Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen eğitime Muğla, Kastamonu, Kırklareli, Balıkesir, Çorum, Van, Konya ve Tokat illerinden toplam 19 kişi katıldı. Eğitim programının ilk 2 gününde verilen teorik eğitimin ardından, 3. ve 4. günlerde firmalarda uygulama eğitimi amaçlı tetkikler gerçekleştirildi. 5. gün İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer ÇELİK’in de katılımıyla gerçekleştirilen sertifika töreniyle eğitim programı tamamlandı.
Denetçiler Bilgi İle Donanmalı
Sertifika töreninde bir konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer ÇELİK, eğitim programına katılan eğitimcileri kutladı ve hayırlı olsun dileğinde bulundu. Bakanlık adına denetleme görevi yapan denetçilerin, denetledikleri firmalarda çalışan kişilerden daha donanımlı ve daha bilgili olması gerektiğini ifade eden İl Müdürü Ömer ÇELİK, bu noktada hizmet içi eğitim programlarının önemine dikkat çekti.
HACCP Nedir
HACCP, gıda işletmelerinde, sağlıklı gıda üretimi için gerekli olan hijyen şartlarının (personel hijyeni, ekipman hijyeni, hammadde hijyeni, ortam hijyeni, vb.) belirlenerek bu şartların sağlanması, üretim ve servis aşamasında tüketici açısından sağlık riski oluşturabilecek nedenlerin belirlenmesi ve bu nedenlerin ortadan kaldırılması temeline dayanan bir ürün güvenilirliği sistemidir. HACCP, İngilizce Hazard Analysis and Critical Control Point – Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları ifadesinin kısaltmasıdır. Sistem, ürün güvenliğini etkileyen tehlikelerin önceden belirlenmesi ve kontrol altına alınmasını sağlayan sistematik bir yaklaşımdır.