İlk yerli yumurtacı tavuk ATAK-SATAK-S yılda 314 yumurta veriyor.


_DSC0137

 

 

Türk ırkı tavuklar daha verimli hale gelecek… Gümüşhane Üniversitesi ile Ankara Tavukçuluk
Araştırma Enstitüsünün birlikte yürüttüğü çalışmayla, Türk ırkı Atak-S tavuğunun genleri
üzerinde araştırmalar yapılıyor.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Ankara Tavukçuluk Araştırma İstasyonu
Müdürlüğü’nün 20 yıl süren ıslah çalışmaları sonucu ürettiği ‘Ankara Tavukçuluk Araştırma
Kahverengisi’ (ATAK-S), Türkiye’nin ilk yerli yumurta tavuğu oldu.

 

Kanada’dan 1995 yılında getirilen saf hat tavuklar üzerinde ıslah ve melezleme çalışmaları
yapılarak ATAK-S tavuğu üretildi.

 

ATAK-S çiftlik şartlarında, kapalı ortamda yılda 314 yumurta veriyor.


Yazan - 27 Aralık 2014. Kategori MANŞET, KÜMES HAYVANCILIĞI, HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x