İlk yerli yumurtacı tavuk ATAK-SATAK-S yılda 314 yumurta veriyor.


_DSC0137

 

 

Türk ırkı tavuklar daha verimli hale gelecek… Gümüşhane Üniversitesi ile Ankara Tavukçuluk
Araştırma Enstitüsünün birlikte yürüttüğü çalışmayla, Türk ırkı Atak-S tavuğunun genleri
üzerinde araştırmalar yapılıyor.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Ankara Tavukçuluk Araştırma İstasyonu
Müdürlüğü’nün 20 yıl süren ıslah çalışmaları sonucu ürettiği ‘Ankara Tavukçuluk Araştırma
Kahverengisi’ (ATAK-S), Türkiye’nin ilk yerli yumurta tavuğu oldu.

 

Kanada’dan 1995 yılında getirilen saf hat tavuklar üzerinde ıslah ve melezleme çalışmaları
yapılarak ATAK-S tavuğu üretildi.

 

ATAK-S çiftlik şartlarında, kapalı ortamda yılda 314 yumurta veriyor.


DİĞER HABERLER
BM: “Daha iyi insan beslenmesi sağlayan gıda sistemleri inşa edebiliriz”
27 Aralık 2014. 10:05
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x