İtalyan ‘Mozarella’ya Afyon’dan Rakip Var


Afyonkarahisar’da manda sütünden Mozzarella peyniri de üretilmeye başlandı.

Türkiye’de, manda denilince akla hemen kaymak ve yoğurt gelir.   Şimdilerde, manda sütünden yapılan mozzarella peyniri de oldukça revaçta.   Islah çalışmaları ve teşvikle yeniden canlanan manda yetiştiriciliğinde, artık yeni bir dönem başlıyor.

 

1980’lerde 1 milyon olan manda sayısı, bugün 85 bin civarında.

 

Hükümet, geçen yıl manda yetiştiriciliğinde ıslah projesinin kapsamını genişletti.

Hayvan başına 500 lira olan teşvik de 650 liraya yükseltildi.

 

Yeniden canlanan manda yetiştiriciliği, devlet desteği ve pazar avantajıyla daha çok yatırımcı bekliyor.  /TRT


Yazan - 15 Haziran 2012. Kategori GIDA, YENİ. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x