Kantinciler okulda yemek işine talip


1

 

Okullara uygun fiyata yemek vermek isteyen şirketler kantincileri de harekete geçirdi. Ankara Kantinciler Odası Başkanı Bayram Şahin, “Veliler istesin, sıcak yemek işine de talip oluruz” dedi

 

 
SABAH’ın ‘Kantin mafyası’ haberi bu Kantinciler Odası’nı okullarda yemek yapılması için harekete geçirdi. Ankara Kantinciler Odası Başkanı Bayram Şahin, “Kantin mafyası dönemi bitti şimdi yemek mafyası dönemi başladı” dediği açıklamada, kantinciler olarak okullarda ‘sıcak yemek’ işine talip olduklarını söyledi.

 

 
5 LİRA PAHALI GELİYOR

 

 

Bayram Şahin, çocukların yüzde 81’inin günde 2-3 liralık harçlıkla okula geldiğini belirterek “Bu nedenle günde 5 liraya yemek alabilecek çocuk sayısı az. Ama yeter ki veliler ve devlet bizden yemek istesin. Biz daha iyisini yaparız” dedi. Şahin şöyle konuştu: “Böyle bir talip olduğunda biz okullarda yemekhane de kurarız, aşçı ve gıda mühendisi de çalıştırırız ve velinin gözü önünde en sağlıklı yemeği üretiriz” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2010’dahazırlanan Okul Kantinleri İç Denetim Raporu’na göre çocukların yüzde 25’inin okula harçlıksız, yüzde 28’inin 1 TL ve yine yüzde 28’inin de 2-3 TL harçlıkla geldiğinin ortaya çıktığını söyleyen Şahin “Yani çocukların yüzde 81’inin 5-6 TL verecek durumu yok” dedi. Şahin, özel okullarda da yemek fiyatlarının söylendiği gibi 5 lira civarında olmadığını belirterek, “Fiyatlar 5 liranın çok üzerinde” dedi.

DİĞER HABERLER
Tavuk Etinin Optimal Beslenmedeki Yeri ve Önemi

 
DİSİPLİNSİZLER ATILIYOR

 

 

Kantinlerin denetlenmesinin kamu otoritesi tarafından yapıldığını belirten Bayram Şahin, ayrıca kendilerinin de kurallara uymayan birçok kantinciyi meslekten men ettiklerini söyledi. Şahin, “2012-2013 döneminde 18 bin kez kantin denetimi yapıldı” dedi. Okul Aile Birliğikleri başkanları ise kantinlerin kurduğu yemekhanelerin kısa sürede kapandığına dikkat çekiyor. Kantini ve yemekhaneyi aynı kişinin işletmesinin sıkıntı doğurduğunu belirten başkanlar, “Okullarda üretilen yemeklere talep olmuyor. Bu nedenle kantincilerin işlettiği yemekhaneler fazla açık kalamıyor” dedi.


22 Aralık 2013. 10:03
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x