Kasaplar İthal Ete Sıcak Bakmıyor ve Tezgaha Koymuyor..!


Son zamanların tartışılan konusu “İthal Kırmızı Et” e ülke çapındaki kasaplar sıcak bakmıyor.Bu soğukluk nedeni ile de kınmızı ithal et kasapların tezgahına zor giriyor.İthal ve donmuş etin kaynağını bilmeyen halk bu gıda maddesine uzak durmaya devam ediyor.Bu yüzden de bu vatandaşların alış veriş yaptıkları kasaplar ithal kırmızı eti tezgahlarına koymaya cesaret edemiyorlar.

Son olarak Uruguay’dan getirilen hayvanlar Kayseri’de kesilerek satışa sunuldu. Kayserili 168 kasaptan sadece 16’sı ithal eti tezgahına koydu. Kısacası Kayseri’li kasaplar ithal kırmızı ete sıcak bakmadılar.
 
Kayseri halkı uzun süredir konusu edilen ithal et ile tanışma fırsatı buldu.. Uruguay’dan getirilen yüzlerce büyükbaş hayvanın kesimi büyük bir dikkatle yapıldı. Kesim sonrası sığır etinin satışına başlandı. Ancak beklenen büyük bir oranda gelişmedi ve  ithal et kasaplar tarafından rağbet görmedi. Kasaplar ve Besiciler Odası’na üye 168 kasaptan sadece 16’sı ithal et aldı. Oda Başkanı Adnan Aydın, kasaplarda etin ithal olduğuna dair etiket koydurduklarını belirterek, vatandaşları da bilgilendirdiklerini söyledi.

İTHAL ETE ETİKET KOYDURULUYOR

Kasaplarda ithal etten yapılan kıymanın kilosunun 18 liradan, dana parçanın ise 20 liradan satışa sunulduğunu belirten Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, kesilen hayvanların etinin kaliteli olduğunu kaydetti. Kasapların sadece 16’sının ithal et aldığını belirten Aydın, kesimhanenin bu rakamın 90 civarında olduğunu iddia ettiğini hatırlattı. Ancak bu rakama diğer illerin de ilave edilmesi gerektiğine işaret ederek, “Sadece canlı hayvan kestiren Kayserili kasaplar değil. Niğde, Maraş, Sivas’tan gelen kasaplar da var. Ama bize 168 üyeden sadece 16’sı ithal et aldı. Onları da denetlemeye başladık. İthal et satan kasaplara etin üzerine etiket koyduruyoruz. Fiyatlarının ve etin ithal olduğunun belirtilmesini istiyoruz. Kasaplarımız da buna özellikle önem gösteriyor.” diye konuştu.


Yazan - 1 Kasım 2010. Kategori BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK, HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x