Kasaplardan “sokakta kıyma ve sucuk yaptırmayın” uyarısı


55ffbe8e04207c1908060ada

 

 

 

Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Karafilik: – “Mahalle aralarında bakkal, manav ve üçüncü şahısların, bir yıl kullanmadığı, evinde, deposunda veya bir yerde muhafaza ettiği paslı, küflü ve mikrop yuvası bir makineyle etlerden kıyma ve sucuk yapmalarını istemiyoruz”

 

KIRIKKALE (AA) – Kurban etlerinin mahalle aralarında, sağlıksız ortamlarda kıymaya ve sucuğa dönüştürülmesinin insan sağlığını tehdit ettiği bildirildi.

 

Kasaplar Odası nı Gazi Karafilik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı’nda mahalle aralarında ehil olamayan kişilerin kıyma çektiklerini ve sucuk yaptıklarını belirterek, vatandaşları kaçak çalışan bu kişilere karşı uyardı.

 

Herkesin bir işi olduğunu ve mesleğini yapması gerektiğine işaret eden Karafilik, “Valiliğe bu kişilerin kıyma çekmesine ve sucuk yapmasına izin verilmemesi için dilekçemizi sunduk. Vali Ali Kolat, kurumlara talimatlarını verdi. Bu konuda Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına çok iş düşüyor” dedi.

 

Kasaplardan çok zor belgeler istendiğini, bundan da gurur duyduklarını dile getiren Karafilik, şunları kaydetti:
“Mahalle aralarında bakkal, manav ve üçüncü şahısların, bir yıl kullanmadığı, evinde, deposunda veya bir yerde muhafaza ettiği paslı, küflü ve mikrop yuvası bir makineyle etlerden kıyma ve sucuk yapmalarını istemiyoruz. Biz 7 veya 5 liraya yapıyorsak onlar 3 liraya yapıyor. Bu durum insanlarımızın bilinçsizliğinden kaynaklanıyor. Bu işi kasap yapar.”
Karafilik, vatandaşlara, etlerini ikinci gün dinlenmiş şekilde kıyma ve sucuğa dönüştürmelerini tavsiye etti.

DİĞER HABERLER
İki Fotoğraf Arasındaki 34 Farkı Bulun...Zafer Karadağ

21 Eylül 2015. 12:13
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x