Keskinoğlu’nun 50.Yıl Hediyesi “Pastörize Yumurta”


50. yılına girerken 1 milyar TL ciro hedefleyen Keskinoğlu, 8 milyon TL yatırımla pastörize yumurta sektörüne adım atıyor!

 2011’i yüzde 25 büyüme ve 750 milyon TL ciroyla kapatan Keskinoğlu,  2012’de toplam 75 milyon TL’lik yatırımı hayata geçirecek…

Yaptığı yatırımlar ve gerçekleştirdiği ihracatlarla sektörün öncüsü olan Keskinoğlu, 50’nci yılına girmeye hazırlanırken hedeflerini de büyüttü. İç pazarda 50 bini aşkın noktada tüketiciye ulaşan ve 75 ülkeye ihracat yapan Keskinoğlu, 2012’de yumurta üretiminde yüzde 50, piliç eti üretiminde ise yüzde 20 kapasite artıracak. 2011 yılında başlattığı 67 milyon TL’lik kapasite artışı çalışmalarının yanısıra pastörize yumurta sektörüne de girmeye hazırlanan Keskinoğlu, 2012’de 75 milyon TL’lik yatırımı tamamlayarak yılı yüzde 30-35 oranında büyüme ile kapatacak.

Keskinoğlu, pastörize yumurtada 2015’e kadar yüzde 30 paya ulaşacak!

49 yıldır entegre tesisleriyle faaliyet gösteren Keskinoğlu, 8 milyon TL yatırımla Temmuz ayında gireceği pastörize yumurta pazarında ilk yıl yüzde 20 pazar payı hedefliyor. Avrupa’da yüzde 35, Amerika’da ise yüzde 40 seviyelerine ulaşan pastörize yumurta pazarının Türkiye’deki toplam yumurta üretiminin yüzde 2’si olduğunun altını çizen Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “Türkiye’de yıllık 14 milyar adet yumurta üretiliyor ve pazarın büyüklüğü ise 2,5 milyar dolar civarında.  Pastörize yumurta hala Türkiye için yeni bir tüketim alışkanlığı ve sektör cirosundaki payı ise yaklaşık 50 milyon dolara denk geliyor. Pazarın yüzde 90’ını endüstriyel tüketim oluşturuyor, ancak biz Keskinoğlu olarak perakende pazarına da girmeyi planlıyoruz. Türk halkı için pastörize yumurta tüketimine başlamak biraz uzun soluklu olacaktır ancak 49 yıldır tüketicilerimize sunduğumuz Keskinoğlu güvencesinin pazarın büyümesinde etkili olacağını düşünüyoruz, pazar araştırmalarımızdan edindiğimiz veriler de bu görüşümüzü doğrular nitelikte. Perakende yumurta pazarındaki yüzde 70’lik payla sürdürdüğümüz liderliğin, hammadde üretimindeki avantajımızın da katkısıyla pastörize yumurta da benzer bir tablo yaratacağına inanıyoruz” dedi.

Son teknolojiyle pastörize yumurtanın raf ömrü 1 ay olacak…

DİĞER HABERLER
Kuru fasulyenin ateşi düşürülüyor

Keskinoğlu’nun Akhisar’daki 3.000 m2’lik tesisinde üretilecek pastörize yumurtalar 1, 2, 3, 5, 10 ve 20 litrelik tetrapak ambalajlarla ve 1 aylık raf ömrüyle pazara sunulacak. Yıllık 1.200 ton pastörize yumurta üretimi gerçekleştirecek olan Keskinoğlu, yüksek kapasite ihtiyaçlı endüstriyel kullanım alanları için ise; pazara 1 tonluk krom tanklarda ürün sunacak. Hiçbir katkı maddesi veya koruyucu madde kullanılmadan, günlük taze kırılmış yumurtalarla üretilen ürünleriyle sektörde en uzun raf ömrünü sunan Keskinoğlu; sarı, ak ve bütün olmak üzere üç ayrı şekilde piyasaya sunacağı pastörize yumurtaları müşteri taleplerine göre şekerli ve tuzlu olarak da üretebilecek.

Keskinoğlu Türkiye’de ilk defa 5 saatte şoklama yaparak besin değerlerini daha fazla koruyacak!

Teknolojik yeniliklerle de sektöre dinamizm katan Keskinoğlu, soğuk hava deposuyla bir “ilk”i daha gerçekleştirecek. Kontüni tünel sisteminin tercih edildiği soğuk hava deposunun en önemli üstünlüğü ise, şoklama işleminin diğer sistemlere kıyasla yüzde 60 daha kısa sürede yapılması. Türkiye’de ilk olacak bu teknoloji sayesinde şoklama işlemi 5 saat sürecek. 12 bin m2 kapalı alan üzerine kurulan tesisin depolama kapasitesi 7 bin ton. Saatte 13,5 ton şoklama (-40 derece) kapasitesine sahip tesis için Keskinoğlu 12 milyon TL yatırım yapıyor.

Keskinoğlu, piliç işlemeden etlik civciv üretimine, yem üretiminden yumurta üretimine kadar 55 milyon TL’lik yatırımı tamamlayacak…

DİĞER HABERLER
Bakanlık Fahri Gıda Müfettişi Arıyor

Piliç işleme tesislerine yaptığı 11 milyon TL’lik yatırım sonrasında günlük kesimi 350 bin adede çıkartarak yıllık piliç eti üretimini 175 bin tona yükselten Keskinoğlu, 8 milyon TL’lik yatırımla günlük 3,5 milyon adet olan yumurta üretimini 4 milyon adede ulaştıracak. 21 milyon TL’lik yatırımla etlik civciv üretiminde yüzde 50 kapasite artışı gerçekleştiren Keskinoğlu, toplamda yıllık 80 milyon adet etlik civciv üretecek. Keskinoğlu, ayrıca ileri işlem üretim tesisinde kapasite artışı ve yeni makine alımı için 5 milyon TL, yem üretim kapasitesini artırmak için 2 milyon TL, yarkane ve 36 milyon adet civciv çıkartma kapasiteli kuluçka makineleri için ise 8 milyon TL yatırım yapıyor.

Keskinoğlu 2012’de ihracat gelirini yüzde 35 artırmayı hedefliyor!

2011’de Türkiye toplam piliç eti ihracatının yüzde 20’sini, yumurta ihracatının yüzde 5’ini ve ambalajlı zeytinyağı ihracatının da yüzde 18’ini gerçekleştirerek 75 milyon dolarlık ihracat geliri elde eden Keskinoğlu, 2012’de ise 100 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyor. Keskinoğlu şu anda aralarında Azerbaycan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Danimarka, Gine, Gürcistan, Hong Kong, Irak, İsrail, İsveç, Kıbrıs, Kuveyt, Malezya, Kosova, Suudi Arabistan, Özbekistan, Tacikistan ve Yemen’in de olduğu 75 ülkeye ihracat yapıyor.

Sektörün 2011’deki ihracat artışının 2012’de de devam edeceğinin altını çizen Keskin Keskinoğlu, “Sektör olarak 2011 yılında yapılan piliç eti ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 92’lik bir artışla 365 milyon dolar olarak gerçekleştirdik. Yumurta ihracatı da bir önceki yıla oranla 2011’de yüzde 83’lük bir artış kaydederek 260 milyon dolara çıktı. Sektör olarak uzun yıllardır gündemde olan AB ihracatının 2012’de başlayacağına inanıyoruz. Biz sektör olarak alternatif pazarlar yaratmaya devam ederek, 2012’de piliç eti ve yumurta ihracat gelirinin 780 milyon doları, 2013’de de 1 milyar doları yakalamasını bekliyoruz” dedi.  

 


12 Mayıs 2012. 11:53
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x