Kırmızı Et Tüketimi Değişiyor!


Kurban Bayramının gerçekleştiği IV.Çeyrek döneminde (Ekim-Aralık) toplam kırmızı et üretimi 365 255 ton olarak tahmin edildi.

 

Toplam kırmızı et üretimi, bir önceki döneme göre %86,3 oranında artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %33,2 oranında arttı.

 

Kurban Bayramının gerçekleştiği IV.Çeyrek döneminde sığır eti üretimi 317 100 ton olarak tahmin edildi.

 

Sığır eti üretimi, bir önceki döneme göre %83,1 oranında artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %42,8 oranında arttı.

 

Kurban Bayramının gerçekleştiği dönemde koyun eti üretimi ise düştü vurdu. Koyun eti üretimi, bir önceki üç aya göre %85,4 oranında artsa da bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,2 oranında azaldı.

 

Manda üretimi ise aynı dönemde 608 tondan 166 tona indi. Keçi üretiminde de Kurban Bayramı’nda düşüş yaşandı. 2011 yılının ekim-aralık döneminde 11 bin 773 ton keçi üretimi yapılırken bu rakam 2012’nin Kurban Bayramı’na denk gelen aynı döneminde 9 bin 85 tona indi


Yazan - 15 Şubat 2013. Kategori HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x