‘Küçük Venedik’in kadın balıkçısı


 

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde “Küçük Venedik” olarak nitelendirilen Uluabat Gölü kıyısındaki Gölyazı Mahallesi’nde Ayfer Yılmazoğlu, kayıkla açılıp gölden yakaladığı turna, sazan ve yayın balıklarını çalıştığı lokantada müşterilere ikram ediyor.

 

 

 

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı Mahallesi’nde oturan 33 yaşındaki Ayfer Yılmazoğlu, kayıkla açılıp gölden yakaladığı turna, sazan ve yayın balıklarını temizleyip pişirdikten sonra lokantada müşterilere sunuyor.

 

İlkbahar ve sonbahar aylarında yağışların etkisiyle Uluabat Gölü sularının evlerin önüne kadar gelmesi sonucu oluşan görüntü dolayısıyla “Küçük Venedik” olarak nitelendirilen Gölyazı, Bursa’yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinin başında geliyor.

 

Gölyazı’daki bir balık lokantasında 10 yıl önce işe başlayan Yılmazoğlu, kayıkla açılıp gölden yakaladığı turna, sazan ve yayın balıklarını temizleyip pişirdikten sonra lokantada müşterilerin damak zevkine sunuyor.

 

Ayfer Yılmazoğlu,yaptığı açıklamada, işe başladığı ilk zamanlar pişirdiği balıkları mahalledeki balıkçılardan aldığını söyledi.

 

“Bir kez yiyen defalarca geliyor”

Bir süre sonra kendisinin de balık avlamaya başladığını anlatan Yılmazoğlu, lokantada müşterilere sundukları turna, yayın ve sazan balıklarını yakalayamadığı zaman, diğer balıkçılardan temin ettiklerini anlattı.

 

Bölgedeki balıkçıların gölde avlanma konusunda kendisine yardımcı olduğunu aktaran Yılmazoğlu, “Kadın olmam nedeniyle ilk zamanlar zorluklar yaşadım çünkü balık avlamak, kayıkla açılmak, göl üzerinde manevralar, erkek gücü gerektiriyor. Ben de yılmadım ve sonunda başardım.” dedi.

DİĞER HABERLER
Sinop nükleer santrali yarışını Japon-Fransız ortaklığı kazandı.

 

Bazen gölden verimli ayrıldığını çoğu zaman da istediği kadar balık avlayamadığını dile getiren Yılmazoğlu, şöyle konuştu:

 

“Yetişemediğim durumlarda ise mahalledeki diğer balıkçılardan balık almaya devam ediyoruz. İşimi severek yapıyorum. Balık müşteriye sunulana kadar her aşaması benim elimden geçiyor. Gölden avlanan balıkları temizliyorum, pişiriyorum ve müşterilerimize sunuyorum. Burada her gün müşterilerimize taze ve doğal balık sunuyoruz. Balığın tüm aşamalarında ben varım. Sanırım bu nedenle de pişirdiğim balıkların lezzeti çok beğeniliyor. Bir kez yiyen defalarca geliyor.”


1 Ekim 2017. 17:16
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x