“Lahmacun + Ayran 50 TL Çünkü…


Bodrum Türkbükü’nde 1 lahmacun ve 1 ayranın 50 liraya satıldığı haberi magazin sayfalarını uzunca süre meşgul etmişti. Türkbükü’nde Maça Kızı’nın sahibi Sahir Erozan Hürriyet gazetesinden Vahap Munyar’a neden böyle fahiş bir fiyat politikası belirlediklerini anlattı.

 

İşte o röportaj;

 

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı Milas Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Teminali’ni gezmek üzere Melkan-Murat Tabanlıoğlu ve Özdem Gürsel’le birlikte Bodrum’a gittiğimizde Türkbükü’ndeki Maça Kızı’nın sahibi Sahir Erozan’la da sohbet fırsatı bulduk.

 

Erozan’la buluştuğumuz günlerde gazetelerin magazin sayfalarına şu haber yansımıştı:

 

– Maça Kızı’nda bir lahmacun 50 lira.

 

– Gerçekten bir lahmacun 50 lira mı? Sizin lahmacunun ne özelliği var?

 

– Bir lahmacun, bir ayran bizde 50 lira. Bizim lahmacun çok özeldir.

 

– Ne kadar özel olursa olsun, yine de Türkiye’de bir lahmacunu, yanında bir ayran da olsa 50 liraya satmak doğru mu?

 

– Ben burada sadece lahmacun satmıyorum ki. Bir konsept ve hizmet var onun içinde.

 

Tesisin giderlerine örnek verdi:

 

– Otelde bırakın ufak tefek yenilemeleri, sadece tabak, bardak, havlu yenileme gibi işlere bile her yıl 300 bin dolar harcıyorum. Örneğin her turizm sezonunda 4 bin bardak kırılıyor. 300 ila 1000 arası havlu yenileniyor.

 

Bardak ve tabak kırılmasını küçümsememek gerektiğini savundu:

 

– Ben öyle basit bardak ve tabak kullanmıyorum. Tabaklarımızın her biri 10 dolardan aşağı değil.

 

Maça Kızı’nın 2000 yılına uzanan geçmişine değindi:

 

– Annem (Ayla Eroğlu) Bodrum’da ilk pansiyon işletmeye başladığında kendisini iskambildeki Maça Kızı’na benzetirlermiş. O da pansiyonunun adını Maça Kızı koymuş. Biz burayı 2000 yılında devreye aldığımızda, “Odaları olan restoran” diye tanımlanırdık.

 

En pahalı oda 2 bin 700 euro

 

O dönemdeki oda fiyatlarına vurgu yaptı:

 

– O zaman en pahalı odamız 190 dolardı.

 

– Şimdi ne kadar?

 

– Şimdi en pahalısı 2 bin 700 Euro’yu buluyor. Aman Ruya, Mandarin gibi güçlü uluslararası otel markalarının Bodrum’a yönelmesine dikkat çekti: – Onların gelmesi Bodrum’un değerini giderek yukarı çekiyor. Öyle güçlü rakiplerin olması bize de yarıyor.

 

Ben yeniden lahmacun konusuna döndüm:

 

– Bir lahmacun, bir ayrana 50 lira ödemeye itiraz eden müşteriniz olmuyor mu?

 

– Geçenlerde yemeğe gelen bir müşterimize çıkışta arkadaşlarımız “Memnun kaldınız mı” diye sormuş. Müşteri, “Bir lahmacun, bir ayrana 50 lira aldınız, olacak iş mi” diye tepki göstermiş. Aynı müşteri ertesi gün öğlende yine gelince bizim arkadaşlara, “50 lira diye kızdım ama yine lahmacun yemeye geldim” demiş.

 

Sahir Erozan’ın adı geçmişte kamuoyu gündemine Washington’da işlettiği ünlü restoranla oturmuştu…

 

Sonra Bodrum’da annesinin yarattığı “Maça Kızı” konseptini geliştirdi, tatil döneminde ünlülerin uğrak yeri haline getirdi…

 

“Maça Kızı”nın marka değerini oturtunca, “Bir lahmacun, bir ayran 50 lira”ya itiraz etmeyen müşterileri çekti…

 

Yerim konseptini!

 

Türkbükü’nde 50 TL’ye lahmacun satan işletmeci ‘Fiyatın içinde konsept de var’ deyince, sosyal medyanın diline düştü! Ortak yorum ise ‘Yerim senin konseptini’ oldu…

 

İnsanları kazıklamanın gerekçesi açıklandı! Türkbükü’nde 50 TL’ye lahmacun satan işletmecinin, “Konsept bu” açıklaması, alay konusu oldu. Her şey, sosyetenin burun kıvırdığı lahmacunun kıymete binmesiyle başladı. Pizzadan bıkan sosyete, lahmacuna yöneldi. Hal böyle olunca lahmacun fiyatları tavan yaptı. TAKVİM, Türkbükü’nde lahmacun ve ayranın 50 TL olduğunu yazınca, vatandaşın da sosyetenin de gündemi “lahmacun” oldu. Dudak uçuklatan fiyatın mimarı ise Maça Kızı’nın sahibi Sahir Erozan idi. Erozan, cep yakan fiyatın nedenini, “Bizim lahmacun çok özel. Ben burada sadece lahmacun satmıyorum ki. 50 TL’nin içinde konsept ve hizmet var. Tabaklarımızın her biri 10 dolardan aşağı değil” cevabını verdi.

 

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da en çok konuşulan konu ise bu cevap oldu.

 

İşte yorumlar:

 

 – 50 liralık lahmacunu duyunca canım çekti. 4 TL’ye 2 tane yedim.

 

 – Adam ‘Keriz gibi parayı veriyorlar’ diyememiş de tabak-bardak pahalı diye lafı gevelemiş.

 

 – 50 TL’ye konsept satıyormuş paşam. – 50 liralık lahmacun ve ayranı verdikleri tabak 10 dolarmış. Tam ‘Oğlum bak git’ deme zamanı. İşletmeciyi, ‘Kapitalizmin ütopyası nedir’ adlı kitabı yazmaya davet ediyorum.

 

 – 50 liralık lahmacunu yedikten sonra insan tuvalete gitmeye kıyamaz.

 

 – Çok özel bir lahmacunmuş.  

 

– Herhalde lahmacunları Nuri Sesigüzel yapıyor!

 

– Eee ekmek bulamazsanız lahmacun yiyin o zaman! n Yuh artık! n Yok devenin bale pabucu…

 

 – Yerim öyle konsepti ben.

 

  – 50 TL’ye lahmacun yiyenin 50 gram beyni yoktur.

 

– Ben 50 liraya 524312 tane lahmacun yerim valla…

 

– Türkbükü’nde 10 kişi 2’şer lahmacun yesek, kendimizi bulaşıkları yıkarken bulacağımıza eminim.

İşte sosyal adalet!

 

Türkbükü’nde lahmucun 50 TL’ye satılırken, 2 poğaça çalana hapis yolu görüldü! Vatandaş eleştirdi, Hacı Sabancı ise tercihini paradan yana kullandı

 

Türkbükü’nde lahmacun 50 TL’ye satılırken, marketten 2 poğaça ve meyve suyu çalan Selim Sercan Kekik için 12.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Türkiye’nin 2 yönünü gözler önüne seren olay, Twitter’da tartışma başlattı. Vatandaşlar “Adaletin bu mu dünya. Adaletbükü Türkbükü’nü solladı” derken, sanatçı Mahsun Kırmızıgül, “İki boğaça çalan Kekik’in hapsi isteniyor. Memleketi soyanlara ise dokunan yok” eleştirisinde bulundu.

 

  ‘ORADA YEME O ZAMAN’

 

Özge Ulusoy ile aşk yaşayan işadamı Hacı Sabancı ise olaya paradan güç alarak yaklaştı! Sabancı, Twitter’a, “1 lahmacuna 50 TL çok diyenler, lahmacunu Maçakızı’nda yemesin. Sorunun çözümü gayet basit yani” diye yazdı.

 

 


Yazan - 9 Temmuz 2012. Kategori GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x