“LE HAMSİ” FRANSIZLARIN GÖZDE GIDASI OLDU


Samsun’da marmelat olarak ihraç edilen hamsilerin büyük bir kısmının Fransa’ya gönderildiği bildirildi .

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürü Habip Muruz, Samsun’dan geçen yıl su ürünleri olarak 415 ton civarında ihracat yapıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı’na demeç veren ve su ürünlerinde ihracatın 2 milyon dolar olduğunu belirten Muruz, ”Bu sektörün ihracatında bir önceki yıla göre yüzde 40 artış  olmuştur. Su ürünleri ihracatının kompozisyonuna baktığımızda büyük bir bölümünü işlenmiş hamsi marmeladının oluşturduğu görülmektedir. 2011 yılında bu ürün grubunda 1 milyon 400 bin dolar değerinde ihracat yapıldı. Şoklanmış hamsi marmeladı su  ürünleri ihracatımızın yüzde 70’i oluşturmaktadır” dedi.

”AB ÜLKELERİ EN BÜYÜK PAZARI OLUŞTURUYOR”

İhracatın büyük çoğunluğunun AB ülkelerine yapıldığını kaydeden Muruz, 2011 yılında ihracatın en büyük kısmının Fransa ve Belçika’ya yapıldığını ifade etti.

Şoklanmış hamsi marmeladının Avusturya, İspanya ve Almanya gibi ülkelere de ihraç edildiğini belirten Muruz şunları kaydetti:

”Bu yıl ilk kez Fransa’ya hamsi ihraç etmeye başladık. Toplam su ürünleri ihracatımızın 137 tonunu Fransa’ya yaptık. Fransızlar hamsiye Fransız kalmadı. Fransızların hamsiyi sevmesi ve bu kadar yüksek seviyede hamsi alması gelecek için bizleri umutlandırdı.Sadece Fransa’ya ihraçtan 537 bin 734 Euro kazanç sağlandı.”

DİĞER HABERLER
Hayvansal Gıdalarda Kalıntı Sorunu

 

 

 


14 Şubat 2012. 15:19
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x