Mangal keyfinizi kaçırmayın

5 Mayıs 2013. 11:39

Türk işi piknik
Mangal yaparken etleri sağlıklı bir şekilde pişirmek çok önemli…
Yaz aylarının olmazsa olmazı piknik ve mangal…
Sağlık Bakanlığının yaptığı araştırmalara göre insan sağlığını etkileyen önemli faktörlerin arasında
 gıdaların pişirilmesi geliyor.
Gıdaların alınımından, hazırlanıp pişirilmesine kadar dikkat edilmesi gereken hususlar var.
4223228459_0e01de426c_bBunlardan en önemlisi pişirilme sırasında meydana gelen sıkıntılar. Bilhassa yaz aylarında mangallarda pişirilen etler büyük risk taşıyor.
Yüksek ateşte pişirilen etler, solunum ve sindirim sisteminde meydana gelecek kanser türlerini tetikliyor.
Mangal keyfi yapayım derken sağlığınızdan olmak istemiyorsanız Sağlık bakanlığının bu konudaki
 uyarılarına dikkat edin.
 
Dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle:
1-Beyaz eti tercih edin. Tercihiniz kırmızı etse az yağlı olması tavsiye ediliyor.
2-Etleri pişirmek için odun kömürü kullanın. Kozalak, ladin ağacı ve tezek gibi alevsiz yakıtlar tehlikeli.
3-Kömür közüyle etler arasında en az 15 cm olmalı. Etler alevle temas etmeyecek.
4-Etler terbiye edilirken sirke, süt, yoğurt, sıvı yağ, limon suyu kullanılmalı.
5-Çiğ ve pişmiş etler 0-4 derece sıcaklıkta muhafaza edilmeli
6-Çiğ ve pişmiş gıdalar birbirine temas etmeden kapalı kutularda muhafaza edilmeli
7-Etlerin yanında mutlaka söğüş, salata benzeri ek besinler yer almalı.
8- Sıcak havalarda alkol, gazlı içecekler yerine, ayran, limonata gibi daha hafif içecekler tercih edilmeli
9-Etleri kestiğimiz doğrama tahtalarında salata ekmek gibi gıdaları kesmemeli  

Diğer Haberler:
Rekor sıcakların sebebi ne?
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x