Moritanya Uzmanlarına Türkiye’den Gıda Eğitimi Desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından uygulanan “En Az Gelişmiş Ülkelere Yönelik Destekleme Programı” kapkasında Moritanya’da veterinerlere gıda eğitimi verildi.
TİKA ve İslam Konferansı Örgütü’nün bir alt kuruluşu olan SESRİC (İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi)’nin ortaklaşa düzenlediği program kapsamında; Kırmızı Et ve Balık Eti Üretimi İle Diğer Gıdalarda Uluslararası Düzeyde Gıda Güvenliğini Oluşturulmasını Gerçekleştirecek Yetkinlikte Bilim Ve Teknik İnsanın Donanımı sağlanması ile ilgili seminerler tertip edildi.
Türkiye’den uluslararası alanda uzman akademisyenlerder Dr.Can Demir tarafından Moritanya’nın başkenti Nouakchoot’ta uygulanan programda; Ülkede gıda sektöründe çalışan veteriner hekimler, gıda mühendisleri, doktorlar ve özel sektör Öncelikle Kırmızı Et, Beyaz Et, Diğer Hayvansal Ürünler ve Balık Eti Üretiminde Uluslar arası ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Modelinin Gıda Üreticilerine Katkıları Hakkında bilgilendirildi ve AB Normlarını Uygulayarak Tüketicilerin Sağlıklı Gıdaya Ulaşmalarına katkı sağlandı.
Program kapsamında katılımcılara; ISO 22000 Yönetim Maddeleri, ISO 22000 (HACCP) ve Gıda Güvenliği Maddeleri, AB Normlarında Kirmizi Et Hijyeni ve Mezbaha Uygulamaları, AB Normlarında Kanatlı Et Hijyeni ve Kesimhane Uygulamaları, AB Normlarında Balık Üretimi Hijyeni, Depolama ve Sevkiyat Uygulamaları anlatılacak ve saha uygulamaları ile örnek çalışmalar yapıldı.
Yapılan seminer ve kurslar sonunda sınavlar yapıldı ve başarılı katılımcıları sertifikaları verildi.
güzel çalışma tebrikler. bir de arıcılık konusunda moritanyaya yardım etseniz. saygılar