Norveç Başbakanı Somon Tanıtımı İçin Mutfakta


Norveç Başbakanı somon pazarlamak ve tanıtımını yapmak için Çırağan’da somon pişirdi

Türkiye’yi ziyaret eden Norveç Krallığı Başbakanı Jens Stoltenberg, Çırağan Sarayı mutfağına girerek, Sashimi (Çiğ Somon) hazırladı.

Resmi görüşmeleri sırasında somon pazarlaması için zemin arayan Norveç Krallığı Başbakanı Jens Stoltenberg, Türkiye ziyareti kapsamındabugün İstanbulÇırağan Sarayı mutfağına girdi. Norveç Kraliyet Akademisi Yönetici Şefi Jostein Medhus ile Çırağan Sarayı mutfağında önlük takan Stoltenberg, somon balığından Sashimi (Çiğ Somon) hazırladı. Stoltenberg, evinde en az karısı kadar çok yemek yaptığını ancak Sashimi hazırlamakta Şef Medhus kadar başarılı olmadığını söyledi.

TÜRKİYE, TERÖRÜ EN İYİ ANLAYAN ÜLKELERDEN BİRİ

Norveç’te yaşanan terör saldırısı ile ilgili soruları da yanıtlayan Stoltenberg, önceliklerinin olayda sevdiklerini kaybedenlere ilgi gösterilip, teselli sağlanması olduğunu çünkü bu kişilerin hayatlarının geri kalanında bu kayıpların acısı ile yaşayacaklarını anlattı. Stoltenberg, 22 Temmuz 2011’de yaşanan trajedinin ardından Türkiye’den başsağlığı dileyen ve Norveç’e destek olan herkese de minnet duyduklarını kaydetti. Saldırıda hayatını kaybeden Türk kızı Gizem Doğan’a da değinen Stoltenberg, Türkiye’nin terörün ne kadar acımasız ve tehlikeli olduğunu en iyi anlayan ülkelerden biri olduğunu ve yaşanan trajedilerden sonra artık Norveç’in de terörün neden olduğu acılardan haberdar olduğunu belirtti.

 


Yazan - 12 Ocak 2012. Kategori GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x