Oteller Türk mutfağını turistlere sevdiriyor


Ev dışı tüketim sektörünün önde gelen adreslerinden olan oteller, Türk mutfağının tanıtımında da önemli rol üstleniyor.
 
Dünya turizminin gözde destinasyonu Antalya, denizi, güneşi, doğası, tarihi güzelliklerinin yanı sıra artık mutfağıyla da yabancı turistlerin damak tadına hitap ediyor. Çoğunluğu 5 yıldızlı otellerde her şey dahil sistemiyle hem dinlenme, hem farklı kültürleri tanıma fırsatı bulan yabancı turistler, Türk mutfağını da yakından tanıma şansı elde ediyor.

Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan Tüm Gastronomi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Özdemir, turizm sezonunun çok iyi başladığını belirterek, Antalya’ya gelen turist sayısının 5,5 ayda 3 milyonu aştığına dikkati çekti. Özdemir, “2011 kesinlikle rekorların kırıldığı bir yıl olacak” dedi. Tesislerin güzelliği, teknolojik altyapı, kaliteli ve güleryüzlü hizmetle, animasyonların Antalya’daki tesislerin avantajları olduğunu kaydeden Özdemir, şunları söyledi:

“Tüm bunların yanı sıra yiyecek içecek hizmeti anlamında Antalya artık lider marka oldu, rakip ülkeler tarafından örnek alınmaya başlandı. Turizmdeki rakibimiz olan ülkelerden gelip, Antalya’daki çalışmaları yerinde görenler var. Kendi ülkelerinde bu sistem nasıl uygulanabilir diye bakıyorlar. Antalya her şey dahilde örnek alınan bir lokasyon haline geldi.”

Antalya turizminin gelişiminde yiyecek içecek sektörünün lokomotif olduğunu ifade eden Aydın Özdemir, her şey dahil sisteminde misafirlere sunulan yemeğin kalitesinin yüksek olduğunu söyledi. Özdemir, “Turist, ödediği parayla karşılaştırdığı zaman müthiş bir hizmet aldığının farkına varıyor ve ülkelerine döndüğünde tavsiye ediyor. Mutsuz bir turistin tekrar gelmesini bekleyemeyiz” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Tarım ve Gıda Ürünleri İhracatında Rekor Artış

Otel işletmelerinde yaptıkları araştırmada kişi başı günlük ortalama 4,5 kilogram yiyecek tüketildiğini belirlediklerini, bunun bir kısmının çöpe gittiğini bildiren Özdemir, kişi başı sıvı tüketiminin de 3,5 litre olduğunu belirtti. Özdemir, yaz döneminde çay, kahve tüketimi azalırken, buzlu içeceklere rağbetin arttığını kaydetti.

 


13 Temmuz 2011. 14:14
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x