Paketlenmiş gıda ürünlerinin raf ömrünü uzatma



Paketlenmiş gıda ürünlerinin raf ömrünü uzatma

ClariantOxy-Guard™paketlenmiş gıda ürünlerinin raf ömrünü uzatmaya yardımcı oluyor.

 

•Gıda bozulmasının başlıca nedeni olan oksijenin varlığı, gıdanın tadını, rengini, kokusunu, dokusunu olumsuz yönde etkiler ve dahada önemlisi vitaminini ve besin değerini kısa sürede kaybetmesine yol açar.

 

•Oksijen emici olarak da bilinen Clariant Oxy-Guard™ oksijen giderici paketler,aktif ambalajlama yöntemidir.

 

•Oxy-Guard™, paketlenmiş unlu gıdalar, kuru yemiş ve meyve,evcil hayvan mamaları, işlenmiş taze ve kurutulmuş etler, kahve ve çay ürünlerinin ilk üretildiği andaki tazeliğinin korunmasına yardımcı olarakkimyasal koruyuculara duyulan ihtiyacı en aza indirir.

 

Özel kimyasallar alanında bir dünya lideri olan Clariant, paketli gıdaların raf ömrününuzatılmasını sağlayarak yiyecek israfınınazaltılmasına yardımcı olmak amacıyla Oxy-Guard™ Oksijen Emicileri geliştirdi.

 

Gıda bozulmasının başlıca nedeni olan oksijen, yiyeceğin tadını, rengini, kokusunu ve dokusunu etkilemenin yanı sıra vitaminini ve besin değerini kaybetmesine yol açar. Yiyeceklerin bozulmasına neden olan bakteri, küf ve mantar gibi aerobik mikroorganizmaların oluşması ve gelişmesi için oksijene ihtiyaç vardır. Yiyeceklerin içindeki doymamış katı ve sıvı yağlar, tat kaybına ve istenmeyen kokulara neden olan oksidasyona karşı oldukça hassastır.

 

Oksidasyonu engellemek için gıda ürünlerine genellikle antioksidan koruyuculareklenir. Ancak tüketicilerin koruyucu içermeyen daha organik gıdalar talep etmesi üzerine oksidasyon sorununun, yiyeceğin içerisine eklenen kimyasallarla değil, aktif ambalaj yöntemleriyleçözülmesi ihtiyacıortaya çıktı.

Oxy-Guard™paketli gıdaların raf ömrünü uzatıyor

Oksijen emiciler olarak da bilinenOxy-Guard™ oksijen giderici paketler,aktif ambalajlama yöntemidir. Clariant’ın oksijen emici paketleri, unlu gıdalar, evcil hayvan mamaları, işlenmiş taze ve kurutulmuş etler, hazır yemekler gibi paketli gıdalarda, kahve ve çaylarda tazeliğin korunmasına yardımcı olur ve kimyasal koruyuculara duyulan ihtiyacı en aza indirir. Ayrıca, oksijenden kaynaklanan ve mikroorganizmaların gelişmesine neden olabilen gıda bozulmasının engellenmesi de, paketli gıdaların raf ömrünü uzatır.

 

Clariant’ın Oxy-Guard™ paketleri yüksek bir oksijen emme kapasitesine sahip. Clariant Oxy-Guard™ paketleri, hedeflenen raf ömrü boyunca kapalı bir ambalajın içinde oksijen seviyesini % 0,01’den daha düşük bir seviyeye düşürür. Bu seviyeye normal sıcaklıkta 24 saat içinde ulaşılır. Farklı oksijen emme kapasitelerinde sunulan Oxy-Guard™ oksijen emici paketlerayrı ayrı paketler halinde veya otomatik dolum için şerit halinde müşterilere sunulur.Ayrıca Oxy-Guard™paketleri, hazır paket et uygulamalarında, nemli ve soğutulmuş koşullarda hızlı bir oksijen giderme işlemi sağlar.

 

Clariant Türkiye, Ortadoğu ve Afrika, Cargo and Device Protection (Kargo ve Araç Koruma İş Birimi) bölümü Satış Müdürü Ömer Seçkin, sundukları çözümle ilgili görüşlerini “Dünyanın geri kalanı gibi Türkiye’de de paketlenmiş ürün piyasası, ürünlerin ömrünü kimyasal koruyucu kullanmadan uzatmak için inovatif çözümler arıyor. Oxy-Guard™ ile oksidasyon sorununa gıdanın içinde kimyasal kullanmak yerine, aktif ambalajlama yöntemiyle çözülmesi ihtiyacına yönelik çözüm üretiyoruz. Bu çözümü sunmaktan dolayı gurur duyuyoruz ve ürünün hem Türkiye piyasasını güçlendirmesini hem de tüketicilerin taleplerini karşılamasını umuyoruz.” sözleriyle dile getirdi.

 

 


Yazan - 12 Mayıs 2017. Kategori MANŞET, GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x