Patlamış Mısırdan Zengin Oldu


ABD’den gelen tüketici zaferleri haberlerine bir yenisi daha eklendi.

 

Colorado ‘da yaşayan 59 yaşındaki Wayne Watson, patlamış mısır hastasıydı, günde en az üç paket mısırı, mikrodalga fırında patlatıp yiyordu.   Ancak Watson’u hasta eden de patlamış mısır oldu. Bundan dört yıl önce nefes darlığı ve yürüme güçlüğü şikâyetiyle doktora başvuran Watson’a, bronşit teşhisi kondu.

 

Doktorlar, rahatsızlığa, mikrodalgada patlatılmak için üretilen mısıra konan tereyağı esansının ısıtılmasıyla açığa çıkan toksik maddenin yol açmış olabileceğini söyledi.   Watson teşhis üzerine, paketlerin üzerinde uyarı yazısı koymadığı için patlamış mısır üreten şirkete dava açtı.   Şirketin avukatları, bir halı temizleme malzemesi satıcısı olan Watson’un hastalığına sattığı ürünlerin yol açtığını savundu.

 

Yaklaşık dört yıl süren davada mahkeme, savunmayı kabul etmedi, paketlerin üzerine uyarı yazısı koymadığı için şirketi, 7 milyon 200 bin tazminat ödemeye mahkûm etti.   ABD’de 2006 yılında da bir mısır fabrikasında çalışan işçi, aynı hastalığa yakalanmış, mahkemede 5 milyon 700 bin dolar tazminat kazandıktan bir süre sonra da hayatını kaybetmişti.   ABD, dünyada tüketici haklarının en sıkı korunduğu ülkelerin başında geliyor.   Ülkede, uyarı bulunmayan olumsuzlukların yaşanması halinde, yargıya başvuran tüketiciler, şirketlerden yüksek meblağlarda tazminat kazanabiliyor.

DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan kritik kararlar

20 Eylül 2012. 12:28
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
ARZ
ARZ
11 yıl önce

Türkiye’de oldukça fazla sayıda üretici kapısına kilit vurmak zorunda kalırdı eğer bizim nahkemeler de böyle kararlar alsa idi.
Tarihi geçmiş eritilmiş kaşar peynirleri, domuz eti ve katkı maddeli ürünler.
İçinde et olmayan sucuk..
Kiremit tozundan kırmızı biber.
Mesela “okul sütü” gelecek yıllarda ne getirecek?
Mısırözü yağı ve soya yağı kullanın diyenler GDO yüzünden hastalanan nesillere neler ödeyecek?
Bu ülkenin ayran satıcıları TBMM ne bile tarihi geçmiş ayran satmışlardı.)
BİLİM ETİĞİ VE BİLİMDE SAHTEKARLIK yapıp ilaç firmalarının, çok uluslu GDO üreticilerinin, Hibrit “piliç” üreticilerinin ne zaman “tazminata mahkum olacağını” da özlemle bekliyoruz.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
1
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x