Pestisit Limitleri Yönetmeliğindeki Değişiklikler Anlatıldı
‘Türk Gıda Kodeksi Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Limitleri Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklerle ilgili olarak İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda, taze meyve ve sebzelerdeki pestisit uygulamaları hakkında bilgi verildi.
Toplantıda, meyve ve sebze üretiminin ülkemiz ihracatında önemli bir paya sahip olduğuna dikkat çekilerek, bu nedenle pestisit oranlarına çok dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.
Gıdaların tarladan sofraya gelene kadar pestisit olasılığına karşı denetlendiğini ifade eden İl Müdürlüğü teknik uzmanları, alınan numune sonuçlarına göre yıllar içinde pestisit miktarında olumlu yönde düşüş olduğunu belirttiler.
3 Ekim 2014. 12:49