“Piliç etini önce sağlıklı ve sonra uygun fiyatla sunmaya devam edeceğiz”


Resim 061

 

 

Beypiliç Genel Müdürü Dr.Sait Koca, “Piliç etini önce sağlıklı ve sonra uygun fiyatla sunmaya devam edeceğiz”dedi.

 

 

 

Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 18’incisi düzenlenen Beypiliç yetiştirici semineri Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bordo salonda gerçekleştirildi.

 

 

Bu yıl yapılan seminere, Bolu Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür İsmail Taş, Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca ve Türkiye’nin değişik illerinden yaklaşık bin 360 beyaz et yetiştirici katıldı.

 

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Koca, Beypiliç ailesinin her geçen gün büyümeye devam ettiğini belirterek, bu büyümenin hem personel hem de yetiştirici sayısının artışı sayesinde olduğunu söyledi.
“SEKTÖR 1995 YILINA GÖRE YÜZDE 445, 2000 YILINA GÖRE DE YÜZDE 158 BÜYÜMÜŞTÜR”
Food 270Beypiliç olarak, 196 ortak, 2 bin 702 çalışan ve bin 370 yetiştirici ve bayiden oluşan büyük bir aile olduklarını vurgulayan Koca, “Türkiye’nin en büyük 500 kuruluşu içinde 101’inci sıradayız. Bu ailenin her yıl biraz daha büyüdüğünü görüyor ve mutlu oluyoruz. Sürekli büyüyoruz ve bu hedeften vazgeçmiyoruz” diye konuştu. Şu anda saatte 24 bin adet kesim yapıldığını ve bu sayının 50 bine çıkartılması için çalışmalarının devam ettiğini de anlatan Koca, “İşlenmiş ve parçalanmış ürünlerin payını daha da arttıracağız. Buna bağlı olarak damızlık kümesleri, kuluçkahane ve üretim kümesleri yatırımlarını da sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Koca, Türk insanının sağlıklı beslenebilmesinde piliç etinin çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek, Piliç etini sağlıklı ve uygun fiyatlı olarak tüketicilere sunmayı sürdüreceğiz. İhracatımızın da daha fazla büyüyeceğini göz önünde bulundurarak, yatırımlarımızı buna göre planlıyoruz” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER
Orta Asya Cumhuriyetlerinden Temsilcilere “İzmir Tarımı” Anlatıldı

 

 

 

46270_495896780442799_1822494174_nPiliç eti sektörünün devamlı büyüyen bir sektör olduğunun altını çizen Koca, “1995 yılında 313 bin ton olan piliç eti üretimi 2012 yılında 1 milyon 707 bin ton olarak gerçekleşti. Sektör 1995 yılına göre yüzde 445, 2000 yılına göre de yüzde 158 büyümüştür” dedi.
Yetiştirici seminerinde Koca’nın ardından söz alan Veteriner Hekim Recep Özel, etlik piliç yetiştiriciliğinde biyogüvenlik, Aviagen Anadolu Teknik Müdürü Dr. Tolga Erkuş ise erken dönem broiler bakımı ve kış döneminde havalandırma konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

 

 

 

Seminerin sonunda belli kriterlerde Beypiliç tarafından ödül almaya layık görülen yetiştiricilere, toplam 646 ödül ve sertifika verildi.

 

 

 

BEYAZ ET’E ZAM GELİYOR

 

 

BESD BİR Başkanı ve Beypiliç Genel Müdürü Dr.Sait Koca: “Beyaz ete önümüzdeki günlerde yapılacak zam bomba etkisi yaratmaz, sektör gerçekten sıkıntıda, maliyetler yüksek ve üretici mal ettiği fiyata zaten satamıyor, fiyatların mutlaka yükselmesi zorunluluk”

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı ve Beypiliç Genel Müdürü Dr.Sait Koca, “Beyaz ete önümüzdeki günlerde yapılacak zam bomba etkisi yaratmaz. Sektör gerçekten sıkıntıda. Maliyetler yüksek ve üretici mal ettiği fiyata zaten satamıyor. Fiyatların mutlaka yükselmesi zorunluluk” dedi.

DİĞER HABERLER
Bilimsel Olarak Yumurta Tavuktan Çıkmış...!

 

 

75937745tFzNhF_phBeyaz et sektörünün yıllardır büyüdüğünü ve tüketimin arttığını anlatan Koca, AA muhabirine, 2013 yılının sektör için çok olumlu geçmediğini, iç tüketimde azalma yaşandığını, bu durumun sektöre olumsuz yansıdığını söyledi.

 

 

Dr.Sait Koca, 2013 yılında kar oranlarının düştüğünü, birçok firmanın zarar eder duruma geldiğini belirterek, maliyetlerin büyük kısmının dövize dayalı olduğunu, dolardaki artışın olumsuz etki yaptığını vurguladı.

 

 

“Avrupa Birliğine henüz ihracat gerçekleştiremedik”

 

 

 

Anadolu Ajansı’nın haberine göre,Dr.Sait Koca, dış pazarda hedefin üzerinde olduklarına dikkati çekerek, “İhracattaki artış beklentimizin çok üzerinde gerçekleşecek gibi görünüyor. En büyük pazarımız Irak ve mal çekmeye devam ediyor. Avrupa Birliğine (AB) henüz ihracat gerçekleştiremedik. Bütün dünyada ihracatta bir süreç var. Öncelikli olarak izin alınması gerekiyor, bu izinleri de resmi otoriteler gerçekleştiriyor. Maalesef Türkiye olarak bunu gerçekleştiremedik. Bu konuda yapılan çalışmalar bizim dışımızda yürütülüyor” şeklinde konuştu.

 

 

Geçen yıl bir milyon 707 bin ton üretim yapıldığını hatırlatan Koca, bu yıl ise bir milyon 780 bin ton üretim hedeflendiğini, birçok nedenle üretimin geçen yılın rakamlarında kalacağını tahmin ettiğini dile getirdi.

 

DİĞER HABERLER
Mesir macununun helvası da üretildi

 

Koca, beyaz et fiyatlarını piyasanın belirlediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

 


Koca, beyaz et fiyatlarını piyasanın belirlediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

“Bizim öyle bir şansımız yok. Şu an geçen yılki fiyatın altında satış gerçekleştiriliyor, maliyetlerin artmasına rağmen. Bu da sıkıntı yaratıyor. Şu an beyaz ette olması gereken fiyatlar gerçek fiyatlar değil. Önümüzdeki günlerde beyaz ete zam yapıldığında yaygara kopacak. Aslında bu, zam değil. Şu anki fiyatların çok üzerinde satış yapmamız gerekiyor. Normal maliyetlerimize ulaşmamız bile bize mutluluk verecek. Beyaz ete önümüzdeki günlerde yapılacak zam bomba etkisi yaratmaz, sektör gerçekten sıkıntıda, maliyetler yüksek ve üretici mal ettiği fiyata zaten satamıyor, fiyatların mutlaka yükselmesi zorunluluk.”

 

 

“Sektör devletten destek bekliyor”

 

 

Koca, devletin sektörü desteklemesi gerektiğini savundu.

 

 

Koca, sözlerini şöyle tamamladı:“Biz bir nevi amme görevi yapıyoruz. Türkiye’de insanların dağa sağlıklı ve dengeli beslenmesi konusunda et üretimi gerçekleştiriyoruz. Çok uygun şartlarda ürünlerimizi sunuyoruz. Böyle bir sektöre bütün dünyada destek verilir. Türkiye’de de sektörün arkasında birilerini görmek isteriz. Bu destekler ‘para verilsin’ şeklinde de olmaz. Moral ya da başka konularda yapılacak çalışmalarla da destek verilebilinir. 2014 yılı inşallah 2013 yılını aratmaz.”

 

 


26 Eylül 2013. 12:02
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x