Sağlık ve Beslenme Bienali 2014


123

Konu;Herkes için yeterli ve dengeli beslenme, herkes için sağlık…

Halim UTLU

Toplumu temelsiz iddia ve ithamlara karşı, doğru bilgilerle aydınlatmak, bilimsel veriler ışığında sağlık ve iyilik halinin gelişimine katkı sağlamak hedefiyle, Herkes İçin Sağlık Derneği ile Beslenme Eğitimi ve Araştırma Vakfı (BESVAK), 13-14 Kasım 2014 tarihleri arasında, Sheraton İstanbul Maslak Otel’de Sağlık ve Beslenme Bienali’ni düzenliyor.

Sağlığı, “Bedensel ve ruhsal olarak tam iyi olma hali” olarak tanımlayan Dünya Sağlık Örgütü, sadece bireyin vücudunda hastalık ve sakatlığın olmayışını değil, kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasını belirtiyor. Kişilerin daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için sağlıklı, kaliteli, güvenilir gıdalar; bu gıdalarla yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra, fiziksel aktivite ile hareketli bir yaşam için çabalar, her geçen gün giderek yoğunlaşıyor..

Sağlık sorunlarından, beslenme alışkanlıkları ve gıdalar sorumlu tutuluyor

Günümüzde bu temel unsurlardan fiziksel aktivite ile hareketli yaşam ihmal edilerek, yaşanan sağlık sorunlarından, beslenme alışkanlıkları ve gıdalar sorumlu tutuluyor. Çoğu zaman konu uzmanı olmayan isimlerin iddiaları ve medyanın da devreye girmesiyle, tüketilen gıdalar üzerinde şüphe bulutları oluşturularak, tüketicinin kafasında soru işaretleri yaratılıyor.

DİĞER HABERLER
64.geleneksel hasat bayramı şenlikleri

Sağlık, beslenme ve gıdada uzmanlara düşen görev ise temelsiz iddia ve ithamlara karşı, toplumu, bilimsel temelde, doğru bilgilerle aydınlatmak olarak değerlendiriliyor. Bugün bilgi kirliliği üzerine oluşturulan şehir efsaneleri, mitler; tüm dünyada bedensel, ruhsal, sosyal iyiliği tehdit ediyor.

Gıda sanayinin beslenme ve sağlık gündeminde neler var?

Tüm bu konuları değerlendiren Herkes İçin Sağlık Derneği ile Beslenme Eğitimi ve Araştırma Vakfı (BESVAK), toplumu bilimsel veriler ışığında bilgilendirerek, sağlık ve iyilik halinin gelişimine katkı sağlamak hedefiyle, Sağlık ve Beslenme Bienali düzenleme kararı aldı.

Sağlık ve beslenme stratejileri; geçmişten günümüze insan sağlığı ve beslenmesindeki değişimler; gıda prosesleri ve ambalaj uygulaması; sağlık ve beslenme iletişimi; fonksiyonel gıdalar; bireyden topluma beslenme, fiziksel aktivite, sağlık; gıda sanayinin beslenme ve sağlık gündeminde neler var? gibi 7 ana başlık ve altındaki diğer konuların ele alınacağı bienal, 13-14 Kasım 2014 tarihlerinde, ilgili tarafların katılımıyla Sheraton İstanbul Maslak Otel’de gerçekleştirilecek.

Prof.Büyükberber ile Prof.Baysal’ın girişimi büyük destek görüyor

Başkanlığını Herkes İçin Sağlık Derneği Başkanı Süleyman Büyükberber ile başkanlığını Prof. Dr. Ayşe Baysal’ın üstlendiği Beslenme Eğitimi ve Araştırma Vakfı (BESVAK) tarafından düzenlenen ve bazı özel sektör,
kamu ile üniversitelerin de katıldığı ve desteklediği Sağlık ve Beslenme Bienali’nde, aşağıdaki konular masaya yatırılacak.

DİĞER HABERLER
Tüketilen etin yüzde 30'u kaçak!

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE İNSAN SAĞLIĞI VE BESLENMESİNDEKİ DEĞİŞİMLER;

• BESLENMEDE TARİHSEL SÜREÇ,
• SAĞLIKTA TARİHSEL SÜREÇ,
• BESLENME ALIŞKANLIKLARI İÇİNDE ŞEKERİN YERİ,
SAĞLIK VE BESLENME STRATEJİLERİ ;
• TÜRKİYE’NİN SAĞLIK VE BESLENME STRATEJİSİ,
• AB BESLENME VE SAĞLIK STRATEJİLERİ,
GIDA PROSESLERİ VE AMBALAJ UYGULAMASI ;
• GIDA PROSESLERİ NEDEN GEREKLİ?,
• GIDA AMBALAJININ BAŞLICA İŞLEVLERİ NELERDİR?,
• GDO GERÇEĞİ,
BİREYDEN TOPLUMA BESLENME, FİZİKSEL AKTİVİTE, SAĞLIK;
• BİREYDEN TOPLUMA TÜRKİYE NASIL BESLENİYOR?,
• YAŞAM BOYU FİZİKSEL AKTİVENİN ÖNEMİ,
• MOTİVASYON,
FONKSİYONEL GIDALAR;
• FONKSİYONEL GIDA NEDİR?,
• SAĞLIK BEYANLARI MEVZUATI,
GIDA SANAYİNİN BESLENME VE SAĞLIK GÜNDEMİNDE NELER VAR?;

• GIDANIN GELECEĞİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENMEDE YENİ TRENDLER,
• GLUTENLE İLGİLİ DOĞRULAR VE YANLIŞLAR;
• BEBEKLİK DÖNEMİNDE BESLENME VE ENDÜSTRİYEL ÜRETİM;
SAĞLIK VE BESLENME İLETİŞİMİ;
• BİREY; MOTİVASYON VE YASAKLAR,
• SAĞLIK VE BESLENMEDE DOĞRU İLETİŞİM,

Bilimsel kurulda kimler var?

Prof. Dr. Adnan Aydın, Prof. Dr. Ayşe Baysal, Prof. Dr. Aziz Ekşi, Prof. Dr. Beraat Özçelik, Prof. Dr. Bülent Nazlı, Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, Prof. Dr. Haydar Sur, Prof. Dr. M. Hikmet Boyacıoğlu, Prof. Dr. İsmail Hakkı Çelik, Prof. Dr. Mehmet Demirci, Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, Prof. Dr. Muhammet Arıcı, Prof. Dr. Murat Baş, Prof.Dr. Meral Aksoy, Prof. Dr. Nevin Şanlıer, Prof. Dr. Serdar Öztezcan, Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Yrd. Doç. Dr. Şule Şakar, Prof. Dr. Şükrü Karataş, Prof. Dr. Türkan Kutluay Merdol, Prof. Dr. Uğur Coşkun ve Prof. Dr.Yasemin Beyhan.

DİĞER HABERLER
Muğlalı çiftçiye alım garantili “süs bitkisi” desteği

15 Eylül 2014. 17:57
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x