KOCA “KIRMIZI ET’TEKİ KRİZİ BEYAZ ETLE UCUZA KAPATTIK


Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, kırmızı ette yaşanan pekçok olumsuzlukları büyük ölçüde beyaz etle telafi ettiklerini söyleyerek  halkın daha ucuza protein ihtiyacını karşıladıklarını belirtti.

Bu konu ile ilgili olarak açıklama yapan Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, beyaz et sektörünün sürekli bir şekilde kendini yenilediğini  söyleyerek, ”Üretim hız kesmeden devam etmektedir.Bu hareketlilik gelecek sürelerde de devam edecektir.2012 yılı üretimimizde artış ile devam edecek.Bu böyle görünüyor.Kırmızı ette meydana gelen tüm olumsuzlukları daha ucuza ve sağlıklı olarak karşılamaya devam ediyoruz.”dedi.

HELAL SERTİFİKASI

Geçtiğimiz günlere, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) devreye girene kadar Helal Gıda Sertifikası konusunda bir karmaşanın olduğunu kaydeden Sait Koca, şunları söyledi:”Helal Gıda Sertifikasını, TSE standardını yayımladığı anda hemen müracaat ettik. İlk müracaat eden firmalardan birisiyiz. İlk alanlardan biriyiz. En azından devletin ve diyanetin kontrolünde bir üretim yapacağız, zaten bu belgeyi alırken hiç bir işlem yapmadık. Müracaat ettik ve aldık. Çünkü bizim üretim tarzımız zaten buna uygundu. Bu belgenin en büyük avantajı da önümüzdeki dönemde dünya piyasasındaki karmaşayı önleyecek ve Helal Gıda Sertifikası artık yanız TSE tarafından verilir konuma gelecektir. 33 tane İslam ülkesinin imza attığı bir standart bu. Bu ülkelerde bu standartlarda belge almış firmaları tercih edeceklerdir.”dedi.

 


Yazan - 19 Ekim 2011. Kategori GIDA, ET VE ET ÜRÜNLERİ. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x