Sakatat artık el yakıyor


Kırmızı et fiyatları yükselince, tüketicilerden ucuz olduğu için rağbet gören sakatat ürünleri de el yakmaya başladı

Adana Kasaplar ve Tavuk, Balık Eti Satıcıları, Et ve Et Ürünleri Şarkütericiler Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur, et fiyatları gibi sakatat fiyatlarının da geçen yıla göre iki kat arttığını, esnafın bu durumdan memnun olmadığını söyledi.

Yağmur, “Sakatat fiyatları geçen yıla göre iki kat arttı çünkü küçükbaş hayvan az. Biz, canlı küçükbaş hayvan getirilmesini ve besicilerin desteklenmesini istiyoruz. Böyle giderse kırmızı etin tadını unutan vatandaş, ciğer bile yiyemeyecek” dedi.

Kemikli kuzu etinin 23, dana etinin 20 liradan satıldığı Adana Kasaplar Çarşısı’nda işkembe ve mumbarın tanesi 2.5, ciğer takımı 25, yürek 8, böbrek 7, kelle 12 ve şırdan 2 liradan satılıyor.

KESECEK HAYVAN BULAMIYORUZ”

Genellikle dar gelirlilerin alışveriş yaptığı Adana Kasaplar Çarşısı’nda esnaf Ramazan Can ise kesecek küçükbaş hayvan bulamamaktan yakındı.

Bu nedenle sakatat fiyatlarının da yükseldiğini belirten Ramazan Can, “Vatandaş pahalı olduğu için kırmızı et alamıyordu. Şimdi ciğer takımının fiyatı kuzu etinin fiyatını geçti.

Küçükbaş hayvan az bulunduğu için sakatat fiyatları da arttı. Biz satamıyoruz, vatandaş da alamıyor. Bu soruna çözüm bulunsun” diye konuştu.


Yazan - 22 Ağustos 2011. Kategori GIDA, ET VE ET ÜRÜNLERİ. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x