Salgın Yönetimi Eğitimi Çeşme’de Başladı.


dsc_2703

 

 

 

Tam Zamanlı Saha Tatbikatı ve Salgın Yönetimi Eğitimi Çeşme’de Başladı.
Ege ve Akdeniz illerinin Şap hastalığından ari hale getirilmesi ile ilgili çalışmalar kapsamındaki ilk adımlardan olan eğitimin açılışında gerçekleştirilen törene Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Dr. Özhan Türkyılmaz, İl Müdür Vekili Selami Turan ve çevre İlçe Müdürleri de katıldı.

 

 

Toplantıya, Bakanlık ve Şap Enstitüsü Müdürlüğü yetkilileri, Eskişehir, Manisa, Kütahya, Muğla, Denizli, Isparta, Antalya, Uşak, Burdur ve Aydın İllerinin Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürleri ile birer veteriner hekimleri, İzmir İlinden Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü ile merkez ve diğer ilçelerde görevli veteriner hekimler tarafından yoğun bir katılım sağlandı.

 

 

Eğitime ayrıca çeşitli birlik ve kooperatiflerin yetkilileri ve temsilcileri de katıldı.

 

 

“Tam Zamanlı Saha Tatbikatı ve Salgın Yönetimi” konulu eğitimde olası bir şap salgınının etkin bir şekilde kontrol edilmesi ve hastalığın yok edilmesinin sağlanması amacıyla, salgın sırası ve sonrasında uygulanacak prosedürleri içeren Acil Eylem Planı hakkında ilgili personelin bilgilendirilmesi sağlanacak ve planın uygulama aşamaları anlatılacak.

 

 

Eğitimin açılışında konuşan Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Dr. Özhan Türkyılmaz, şap hastalığının yıllardan beri sürekli gündemde kalarak her dönemde büyük sorunlar yaşattığını söyledi ve “Şap hastalığı, zamanında mücadele edilmediği zaman çok geniş alanlara yayılarak önemli ekonomik kayıplara yol açabilen son derece tehlikeli bir hastalık.” Dedi. Bakanlığın Samsun’dan Adana’ya kadar olan 44 ilin şap hastalığından aşılı ari statü elde etmesiyle ilgili projesinden bahseden Türkyılmaz, bu çalışmayla beraber hayvan hareketlerine kısıtlamaların getirileceğini söyledi. Oluşturulacak kontrol noktaları ile denetlemelerin artırılacağını belirten Türkyılmaz, hayvan refahı ile ilgili olarak da dinlendirme istasyonları tesis edileceğini söyledi.

DİĞER HABERLER
164 ton limona ne oldu?

 

 

Şap ile mücadelede topyekûn hareket edilmesi gerektiğininin altını çizen Türkyılmaz, “Başarılı olabilmek için hepimiz elimizi taşına altına koymalı ve en ufak bir ayrıntıyı bile önemseyerek hareket etmeliyiz.” Diye konuştu.

 

 

İl Müdür Vekili Selami Turan ise Şap Hastalıkları ile ilgili yapılan toplantının önemine değinerek “Bu çalışmanın başarılı olması hepimizin elinde” diye konuştu. İzmir’de 675 bin büyükbaş hayvan bulunduğunu söyleyen Turan, şapla ilgili mücadelede İzmir’in %98 başarı seviyesinde olduğunu belirtti.

 

 

Projenin en önemli noktalarından birisinin hayvan hareketleri olduğunu vurgulayan Turan, “bizler sahada titiz çalışarak birbirimize destek olmazsak bütün emeklerimiz boşa gidebilir. Bu tür toplantılar bilgilerimizi yenilemek ve koordinasyon sağlamamız açısından önemli. Başarılı bir eğitim gerçekleşmesini diliyorum” diye konuştu.

 

 

Eğitimin sonunda bir şap hastalığı salgınında yapılması gereken tüm uygulamalar ve alınması gereken tüm önlemler konusunda bir uygulama gerçekleştirilmesi ve personelin şap hastalığına ilişkin farkındalık ve hazırlık düzeyinin yükseltilmesi de hedefleniyor.


9 Kasım 2016. 02:53
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x