Şefler için Cevizin Kullanımı ve Sağlık Avantajları


14 Kasım Salı Günü California Walnut Commission sponsorluğunda Gold Island Hotel’de şeflere özel “Cevizin Profesyonel Mutfaklarda Kullanımı” konulu seminer gerçekleştirildi.

Akdeniz’e özel cevizli tariflere yer verilen seminerde AKPAB Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budak, yiyecek, içecek ve turizm sektörüne dair 2018 değerlendirmelerinden bahsetti. Ardından FoodinLife Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen, dünyada ve Türkiye’de son dönemlerde daha da popüler olan gastronomi trendlerini değerlendirdi. Söz konusu ceviz olduğunda mutlaka konuşulması gereken sağlık bilgilerini katılımcılara Uzman Diyetisyen Olcay Barış aktardı. Şeflere profesyonel mutfaklarda sağlıklı menüler için ipuçları da veren Barış; “Hazırladığınız yemeklere ceviz ekleyerek onları daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Ceviz eklenmiş bir tarif de sağlık yağ ve protein miktarı artacağından çok daha sağlıklı bir hale gelmiş olacak. Örneğin aperatifler için kısıra, ana yemekler için kıyma harcına veya meyveli tatlılara ceviz katarak, karbonhidrat ve kolesterol oranını düşürebilir, buna karşın Omega 3, lif, enerji ve E vitamini gibi sağlıklı ve faydalı bileşenlerin oranını artırabilirsiniz” dedi.

Ceviz ile ilgili sağlıklı bilgiler edindikten sonra sıra cevizli tarifler denemeye geldi. Gold Island Hotel Executive Chef’i Murat Kişioğlu cevizli tarifler hazırlayarak katılımcıların beğenisine sundu.

DİĞER HABERLER
“Dünya Yaban Hayatı Günü” …

 


15 Kasım 2017. 10:48
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x