Sığınmacı Suriyelilere 15 milyon poliklinik hizmeti


553498

 

 

Sığınmacı Suriyelilere 15 milyon poliklinik hizmeti

 

Sağlık Bakanlığından edindiği bilgiye göre, Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye’ye giriş yapan Suriyelilere 29 Nisan 2011’den itibaren sağlık hizmet sunulmaya başlandı.

 

Bakanlıkça 2011-2016 Ocak ayı itibarıyla kamp içi ve kamp dışı sağlık hizmetleri kapsamında, 15 milyon 282 bin 326 poliklinik hizmeti verildi. İkinci e üçüncü basamak kamu ve üniversite hastaneleri ile özel hastanelerde toplam 127 bin 752 doğum gerçekleştirildi, bir milyon 603 bin 83 kişiye aşılama hizmeti verildi, 247 bin 461 bebeğin, 225 bin 619 çocuğun ve 83 bin 597 gebenin izleminde bulunuldu.

 

Sağlık hizmetinin maliyeti AFAD tarafından karşılanıyor

 

İkinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti kapsamında, Suriyeli hastalara Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna (TKHK) bağlı sağlık tesislerinde, ayaktan ve yatarak tanı, tedavi ile rehabilitasyon hizmetleriyle acil sağlık hizmetleri veriliyor. Sunulan sağlık hizmetleri Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında fiyatlandırılıyor ve bedelleri AFAD tarafından karşılanıyor.

 

Bu kapsamda da acil sağlık hizmetleri,ayaktan tanı ve tedavi, yataklı tedavi, kardiyovasküler cerrahi, rehabilitasyon, aile sağlığı ve doğum, anne oteli, erişkin ve yenidoğan yoğun bakım, rekonstriktif cerrahi ve yanık tedavisi, replantasyon, ruh sağlığı, ağız ve diş sağlığı hizmetleri Kuruma bağlı 841 sağlık tesisi tarafından sunuluyor.

DİĞER HABERLER
Ege'den 9 ayda 202 ülke ve bölgeye ihracat

 

Yeni sağlık tesisleri inşa edilecek

 

Hizmetin artırılması amacıyla geçici korunanların yoğun olarak yaşadıkları yerlerde personel, hizmet mekanı, tıbbi cihaz, araç-gereç gibi planlamaları yapılırken yeni eklenen nüfus dikkate alınacak. Nüfus yoğunluğu ve ihtiyaçlar doğrultusunda yeni sağlık tesisleri inşa edilecek, var olan sağlık tesislerinin kapasiteleri artırılacak ve tefriş edilecek.AA

160329060949_syrian_refugees_624x351_afp_nocredit

 

‘Zengin ülkeler Suriyeli mültecilerin sadece %1,4’ünü kabul etti’

 

İngiltere’de faaliyet gösteren yardım kuruluşu Oxfam, Suriye’deki iç savaştan kaçan ve sayıları neredeyse 5 milyona yaklaşan mültecilerin sadece yüzde 1,4’ünün dünyanın zengin ülkeleri tarafından kabul edildiğini söyledi ve bu ülkelerden mültecilere daha fazla destek istedi.

 

 

4,8 milyon mültecinin en az yüzde 10’unun zengin ülkeler tarafından kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Oxfam, “2013’ten bu yana zengin ülkeler 130 binden daha az yerleştirme merkezi kurdu ve sadece 67 bin 100 kişi bu merkezler aracılığıyla gelişmiş ülkelere gidebildi” dedi.

 

160307163552_refugees_at_the_camp_in_idomeni_greece_624x351_epa_nocredit

 

 

 

Suriyeli mülteciler: Yol tehlikeli, ya Türkiye’de kalmak?

 

 

Ürdün yardım almazsa artık daha fazla mülteci kabul etmeyecek

Af Örgütü: Kadın mülteciler Avrupa yolunda tacize uğruyor

Oxfam raporu İsviçre’nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenecek olan ve ülkelerin kaç Suriyeliyi kabul edeceğine dair bağlayıcı sözler vereceği toplantıdan bir gün önce açıklandı.

DİĞER HABERLER
Türkiye Tohumcular Birliği,Ekonomi Gazetecileri Derneği üyelerine bilgi verdi

 

 

Oxfam, İngiltere hükümetinin verdiği “2020’ye kadar 20 bin mülteci” sözünü ise ‘yetersiz’ olarak niteledi.

 

Suriye’deki iç savaş beşinci yılını doldururken, ülkeden kaçan mültecilerin önemli bölümü komşu ülkeler Türkiye, Lübnan ve Ürdün’e sığınmış durumda.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre Türkiye’deki Suriyeli mülteci sayısı 2,7 milyon seviyesinde. Lübnan’da 1 milyon, Ürdün’de ise 636 bin mülteci bulunuyor.

Suriye’deki savaşın devam etmesi ve eve dönüş seçeneğinin ufukta gözükmemesi, pek çok Suriyeli mültecinin Türkiye üzerinden Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gitmeye çalışmasına ve II. Dünya Savaşı’ndan bu yana görülmüş en büyük göç krizine yol açmış durumda.

 

 

Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan mülteciler, kapatılan sınırlarda beklemeye devam ediyor.

 

 

Yarın Cenevre’de başlayacak olan ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un başkanlık yapacağı konferans, Suriyeli mülteciler konusunda ‘Küresel sorumluluk paylaşımı’ ilkesiyle hareket edilmesi için çaba harcayacak.

BM’nin Cenevre konferansını ‘yeni bir fırsat’ olarak niteleyen Oxfam, zengin ülkelerin bugüne kadarki performansını ise ‘tam bir hayal kırıklığı’ olarak tanımlıyor.

 

Oxfam’a göre sadece üç zengin ülke ekonomik büyüklüklerine doğru orantılı biçimde Suriyeliyi kabul etme sözü vermiş durumda. Bu ülkeler raporda Kanada, Almanya ve Norveç olarak sıralanıyor.

DİĞER HABERLER
Gıda Kayıplarını Azaltmada İzmir Öncü Olacak

 

 

Avustralya, Finlandiya, İzlanda, İsveç ve Yeni Zelanda’nın üzerlerine düşen payın yarısından fazlasını karşılamayı kabul ettiği ifade edilen raporda, geriye kalan 20 zengin ülkenin ekonomileriyle doğru orantılı bir söz vermedikleri vurgulanıyor.

Fransa şu ana kadar sadece 1000 Suriyeli mülteciyi kabul etme sözü vermiş durumda. Bugüne kadar 1812 mülteciyi kabul eden ABD ise 10 bin mülteciyi daha kabul edeceğini açıklamıştı. Ancak Oxfam, ABD’nin ekonomik büyüklüğü dikkate alındığında kabul etmesi gereken mülteci sayısının 171 bin olduğunu söylüyor.

Oxfam Başkanı Winnie Byanyima, “Dayanışma ifadesi lafta kalmamalı. Eyleme dönüşmeli. Gelişmiş altyapıları olan zengin ülkeler eğer bugün isteseler bir anda 500 bin mülteciyi kabul edebilirler” diyor.BBC

 

 

 


29 Mart 2016. 13:53
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x