Şimdi Lakerda Zamanı


Sinop’ta palamut sezonun sonuna yaklaşılırken, lakerda olarak bilinen tuzlama palamutlar 3 kiloluk kavanozlarda 60 TL’den satışı sunuluyor.

 Bu yıl palamut sezonundan beklediğini bulamayan Sinoplu balıkçılar, sezonun sonuna yaklaşılırken, avlanan palamutları da lakerda olarak hazırlıyor. Balıkçı Mert Kanal, palamut tuzlamanın Karadeniz’in bir geleneği olduğunu ve yöre insanının tercih ettiğini söyledi.

Kanal, lakerda olarak bilinen palamut tuzlamanın zamanı olduğunu da belirterek, şu bilgileri verdi: ”Önce palamutlar dilimlere ayrılıyor. Sonra da üç gün tuzlu suda bekletiliyor. Bu arada palamudun kanı akmış oluyor. Bu işlem tamamlandıktan sonra sudan alınan palamutlar uzun süre saklanacaksa kalın tuzla, kısa sürede tüketilecekse ince tuza yatırılıp kavanozlara dolduruluyor. İçine de limon ve defne yaprağı konur.

Bir çok kişiden özel talep geldiğini de ifade eden Kanal, 3 kiloluk kavanozlarda hazırladıkları lakerdaları 60 TL’ye sattıklarını bildirdi


DİĞER HABERLER
Balık tüketiminde hedef kişi başı 15 kg’a ulaşmak
17 Ekim 2010. 08:01
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x